JohnnyCage

A Pressplay az EMI zeneszámait is tartalmazni fogja

Az EMI Group Plc. kedden bejelentette, hogy a társaság licenszelni fogja zeneszámait annak a Pressplay elnevezésű online zeneszolgáltatásnak, amelyet két rivális lemezkiadó fog működtetni.

Az EMI ezzel a lépésével elsőként biztosította mindkét, kiadók által támogatott online zeneszolgáltatás támogatását egyszerre.

A társaság, amely egyébként a világ harmadik legnagyobb lemezkiadója, tulajdonrésszel rendelkezik az ősszel induló MusicNet online zenei szolgáltatásban, amelyet az EMI mellett a Bertelsmann AG, az AOL Time Warner Inc., valamint a RealNetworks Inc. fog működtetni. A MusicNet-rivális Pressplay a Sony Music Entertainment, valamint a Vivendi Universal tulajdona. Mindkét szolgáltatás az elkövetkezendő hónapokban debütál.

Az EMI mostai lépése eloszlatja a korábban felmerült antitröszt aggodalmakat, mivel egyértelmű jele annak, hogy a rivális szolgáltatásokat működtető társaságok licenszelni fogják egymás zeneszámait. Az EMI Group mellett a jövőben várhatóan a Bertelsmann, és az AOL Time Warner is licenszelni fogja zeneszámait a Pressplay szolgáltatásnak, valamint a MusicNeten is elérhetőek lesznek a Sony Music Entertainment, illetve a Vivendi Universal zeneszámai.

Az EMI, amely egyébként nem szerez tulajdonrészt a Pressplay-ben, a Full Audio, HitHive, és Streamwaves online zenei cégek számára is kínálni fogja zenéit, közölték a társaság vezetői. "A jelek szerint meglehetősen nagy igény fog mutatkozni az interneten keresztül szolgáltatott digitális zene iránt, és mi annyi online zeneszolgáltatást szeretnénk támogatni, amennyit csak lehet" - mondta Jay Samit, az EMI Recorded Music "new média" részlegének elnökhelyettese.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • item #1
    ?