JohnnyCage

Trium Mystral GPRS mobiltelefon

A Trium Mystral egy szokatlan darab a mobiltelefon piacon. A készülék ugyanis nagy tömegek számára készül, ennek megfelelően ára sem túlzottan magas, mégis GPRS nagysebességű csomagkapcsolt adatátviteli képességekkel rendelkezik.

A megfizethető árú GPRS (General Packet Radio Service - Általános Csomagkapcsolt Rádiószolgáltatás) mobiltelefonok egyre több gyártó kínálatában megjelennek. Ilyen például az Ericsson T65, a Motorola 192, és a Sagem 989 is. Mindez nem véletlen, hiszen a mobilszolgáltatók kifejezetten kérik ezeket a készülékeket. A közelmúltban bevezetett GPRS szolgáltatás ugyanis messze nem olyan népszerű, mint amire a társaságok korábban számítottak. Ennek oka az üzleti felhasználókban kimerülő, viszonylag szűk felhasználói réteg, illetve a GPRS készülékek, és a szolgáltatás magas ára.

A Trium Mars alapjaira épülő Trium Mystral tökéletesen beleillik az olcsó, ugyanakkor jól használható GPRS mobiltelefonok kategóriájába. A 115x44x28 mm méretű készülék nem nagy, 115 grammos tömege ugyanakkor nem igazán nevezhető túlzottan könnyűnek. A 65x96 pixeles grafikus kijelző öt szövegsor megjelenítésére alkalmas, bár nem túlzottan nagy, és a grafikus menük meglehetősen jól kihasználják. A kijelzőn egy delfin, illetve egy Trium pillangó képe jelenik meg a telefon inaktív állapotában.

A négyirányú navigációs gomb, valamint az adott menüponttól függő feladatú soft key-ek segítségével a Trium Mystral kezelése nem jelent különösen bonyolult feladatot még a kezdő felhasználókna sem, bár meg kell jegyezni, hogy néhány funkció elérése elsőre nem teljesen magától értetődő.

A 29 elérhető csengőhangból 19 a Marsból lett továbbörökítve, a 10 új viszont polifónikus, azaz több hang szól benne egyszerre. A készülékre letölthetők a Nokia csengőhangok, a polifónikus dallamok internetes megjelenésére azonban még várni kell. A készülék nagyméretű hangszóróján jól hangzanak a csengőhangok, amelyekből különböző rendelhető a telefon és a SIM kártya telefonkönyvében tárolt számokhoz. Nem választható viszont egyéni csengőhang minden számhoz.

A Trium Mystral WAP 1.1-es mikroböngészővel, valamint GPRS támogatással rendelkezik, készenléti- és beszélgetési ideje 120/2,5 óra, ami nem sok, de megfelelőnek mondható. A készülék összefoglalva egy ígéretes, olcsó GPRS mobiltelefon. A magyarországi elérhetőségről, illetve árról egyelőre nincs információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)