JohnnyCage

Új vezetőség kerül az AOL Time Warner élére

Jerry Levin egy féléves átállási időszak keretében új vezetői csoportot alakít ki az AOL Time Warner óriáscég élén, a jelenlegi vezérigazgató pedig jövő májusban átadja helyét.

Az új vezérigazgató Richard Parsons lesz, az operációs vezetői pozíciót pedig Robert Pittman foglalja majd el. Steve Case, az AOL Time Warner elnöke továbbra is megtartja helyét, és minden erejével az új vezetőséget fogja segíteni és támogatni munkájában.

A hírt a vezérigazgató Jerry Levin jelentette be a napokban. A fél évre szóló tervet szintén maga Levin terjesztette elő, a társaság elnöke, illetve a vezetőség pedig elfogadta azt. A készülő átalakításokról már mintegy egy éve folytak a megbeszélések a társaságon belül, a vezérigazgató pedig hosszas gondolkodás után végülis döntött.

Miután Levin a jövő májusban megtartott éves értekezleten visszavonul, az AOL igazgatósága drasztikus változtatásokon megy keresztül, és új vezetőségi struktúra kerül kialakításra. Az új vezérigazgató Richard Parsons lesz, aki jelenleg Robert Pittmannal a társaság operációs vezetője. Pittman a továbbiakban az egyedüli operációs vezető lesz a társaságnál. Steve Case elnök továbbra is a társaság élén marad. Levin és Case szerint az AOL Time Warner a jövőben is megtartja jelenlegi stratégiai beállítottságát, és folytatja a média- és kommunikációs óriás új termékekkel és szolgáltatásokkal való bővítését. A vezetőség a közeljövőben a fél év múlva esedékes váltást fogja előkészíteni, illetve biztosítani fogja annak zökkenőmentes lebonyolítását.

- Mivel gyakorlatilag egész karrierem ehhez a nagyszerű társasághoz fűződik, nyilvánvalóan komoly döntést kellett meghoznom, amikor elindítottam ezt az átalakulási folyamatot - mondta a vezérigazgató. - Sokáig gondolkodtam, de egy évvel az AOL és a Time Warner fúziója után úgy gondolom, itt az ideje, hogy egy új vezetőség kerüljön az óriás élére. A vezető kifejtette, teljes mértékben megbízik utódjában, és abban, hogy Parsons a jó úton viszi tovább a céget.

Richard Parsons úgy véli, ha Levin nem lett volna, az AOL Time Warner nem juthatott volna olyan magasra, mint ahol jelenleg tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!