JohnnyCage

A Nanya élre tör a DDR piacon?

Miközben a többi tajvani memóriagyártó inkább különféle speciális chipekben látja a hosszútávú túlélés reményét, a Nanya Technologies minden erejével a DDR-SDRAM chipek piacára összpontosít.

A DRAM ipar mélyponti helyzetében több memóriagyártó is a csőd szélére került. A tajvani cégek többsége elkezdett a nagyobb profitot ígérő speciális memóriachipek felé orientálódni, a Nanya azonban továbbra is kitart a DDR-SDRAM chipek mellett. Nem is csoda, mivel a szakértők szerint a társaság a DDR-hez kapcsolódó fejlesztésekben lekörözte még legnagyobb vetélytársait is.

A VIA Technologies leányvállalataként működő memóriagyártó most nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint "a világ legnagyobb DDR-SDRAM gyártója" cím megszerzését, méghozzá már a jövő éven. Charles Kao, a Nanya elnökhelyettese elmondta, a DDR memóriák a társaság gyártókapacitásának 56 százalékát tették ki novemberben, és az év végére ez az érték 75 százalékra nő. A gyártó novemberi bevételei meghaladták az októberi eredmény kétszeresét, ami szintén figyelemre méltó eredmény.


Jelenleg immár biztosnak tűnik, hogy a DDR lesz az elkövetkező évek általánosan elfogadott memóriaszabványa, a Nanya ezért gyártókapacitásának 75 százalékát a 128 Mbites DDR chipek gyártására fordítja, amelyből 10 százalék DD333 változat. A fennmaradó 25 százalékot a 256 Mbites PC133 SDRAM, és 256 Mbites DDR-SDRAM chipek fogják kitenni.

Az elmúlt hetek eredményei alapján a Nanya közel áll ahhoz, hogy a 256 Mbites DDR chipek legnagyobb gyártójává váljon. A teljes DDR piac vezető pozíciójánk megszerzése azonban még távolinak tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!