Franczy

Xbox Gateway

Szoftverfejlesztők egy csoportja a napokban bejelentette, hogy elkészültek egy olyan Linux-alapú alkalmazás fejlesztési munkálataival, mely a Microsoft Xbox tulajdonosok számára lehetővé teszi, hogy különböző multiplayer, azaz többjátékos játékokat játszanak az interneten keresztül.

Az Xbox Gateway névre keresztelt program a fejlesztők elmondása szerint lényegében úgy működik, mint egy Ethernet bridge, vagyis szétdarabolja az Xboxra fejlesztett játékok által előállított adatcsomagokat és továbbítja azokat a megfelelő célállomásokhoz, természetesen a hálózaton keresztül. Az Xbox multiplayer partihoz szükségeltetik néhány Xbox játékkonzol, egy szélessávú interneteléréssel rendelkező, megfelelő teljesítményű személyi számítógép, olyan játékok, melyek többjátékos üzemmódra is képesek (Halo, Tony Hawk's Pro Skater), és nem utolsó sorban az említett Xbox Gateway nevű szoftver.


A fejlesztők elmondása szerint amennyiben két Xbox tulajdonos játszik egymással az Xbox Gateway, valamint a többi fent felsorolt szükséges kiegészítő révén, a lag-mentes, azaz teljesen zökkenőmentes játék százszázalékban garantálható, azonban tény, hogy a jelenlegi körülmények között egy harmadik játékos közös játékba történő becsatlakozása bizonyos esetekben már lassíthatja a rendszert, mely sajnos a játékélmény csökkenéséhez vezethet.

Az Xbox Gateway szoftver jelenlegi verziója még nem támogatja az USB interfészes, valamint PCMCIA Ethernet kártyákat, de elképzelhető, hogy a fejlesztők rászánják magukat, és a szoftver következő verziója már ezen típusú hálózati eszközöket is támogatni fogja, és remélhetően a kettőnél több játékos multiplayer-partik is megvalósulhatnak majd az új verzió révén.

Az Xbox szülőatyja, a Microsoft hivatalosan a jövő év nyarán tervezi az Xbox Network névre keresztelt hálózat beindítását, melynek segítségével a boldog Xbox tulajdonosok számos multiplayer támogatással rendelkező játékot játszhatnak majd az interneten keresztül, vagyis az Xbox fanatikusoknak már nem kell túl sokat várniuk arra, hogy Unreal Championshipet játszhassanak az interneten keresztül, addig pedig lehetőségük van kipróbálni az enyhén sufnituning szagú Xbox Gateway szoftvert. Az ügyhöz tartozik, hogy a Microsoft eddig még nem vette fel a kapcsolatot a szoftver fejlesztőivel, és olyan lépéseket sem tett, melyek a szoftver további fejlesztési munkálatait esetleg gátolnák, ami mindenképpen üdvözölendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • GAMECUBE #9
  IGEN EZT KOmolyan gndoltam, mert igaz is, pl. a poligonszamok.... xbox 150millio:DDDDDDD ahha a budos eletbe nem tud annyit, minek annyit megadni?? Csak magukat jaratja le vele a MS .... a sony is mar megkapta a magaet, bazz mondj egy peldat, amikor fals infokat adtak meg!!! NE csakHUhazz gyerekes modon, hanem cafold is meg!

  KEDVES KEFE!

  NEKED VANNAK PC reszvenyeid??? Mert vagy PC-s?? Minek drukkolsz neki?? csak azt vett neked a család?? hadd oruljél??? melleslegc teged ezek utan nem nezlek tobnek 14nel, bazze mindenki azt szeret, amit szeret, te a PC-t, en a GC-t, annyira szanalamas amit beirtal, mintha te nem drukkolnal valaminek, valakinek, akarhol.... bazz ha F1ben schumacheres vagyok, akkor csak a testvere lehetek???? KABE ekkora hulyesegeket irsz, mert hulye vagy:))))))) Ha most itt Nvidiat,meg fazsomat irtam volna, mar nagy arc lennek mi??? na hagyjuk gyerekekkel nem foglalkozom!

  NasaTM, ezt ha tudni akarod minden videojatekkal foglalkozo oldal leirta, videogames.comra kukkants ra, ott lesz, NINTENDO OUTSELLS COMPETITORS!! BAzz ami jo hir a nintendotol, az csak belso gyartmany lehet??? NEm kell a szanalmazas, bezzeg ha xbox allna ott, akkor a vilag legtermeszetesebb dolga volna??? SZANALMAS!
  Jah, mellesleg nezzetek mar vegig a konzolpiacon,(ugyse ertetek hozza, de probaljatok meg)
  A N-nek sohase volt gyengebb gepe a konkurrencianal, (most sincs), es csak egy ! gepe volt nem sikeres (30milliojaval a N64), a tobbi mind kasszasiker volt, ez igy lesz a GCnel is!!
  A legnagyobb rajongoi taborja a N-nek van!! Akar teccik akar nem! Most hogy GC nem kazis, az a sok fejleszto aki attert sonyhoz ujra fog GCre irni gamezt , tehat minden rendbe áll (mielott jonnem megint a szanalmazas, a fejlesztok mar bejelentettek, hogy ternek vissza)
 • GAMECUBE #5
  ehh, megjott remek elek:))) mindegy te mit mondasz, minden oldal ezt irja, es a ps2 adataihoz lehet viszonyitani... azt sem erte el az xbox, a GCjet meg plane nem!!! jah es remelem tudod, hogy a NIntendo az egyetlen ceg a piacon(konzol) aki sohase adott meg fals illetve teves informaciokat... jah es onmagukat sem sztaroljak ilyenekben feljebb, mert ha kiderulne az elenkezoje, beegnenek, ezt pedig egy nagy multi (MS kivetelevel, aki mar egyparszor lejaratta magat) nem engedi meg maganak! Szal ha N mondja tuti igaz, nem szoktak hazudni! Minek tennek??? attol nem fog jobban fogyni a GC ha ilyeneket hirszetelnek, az hogy mas kivulallok mit mernek fol, az nem szamit! Mindig az anyaceg adja ki a frankot.... vajh MS miert nem tett kozze meg ilyemiket??? Mert nem viszik ugy a gepet, ahogy elvarnak.... beegtek es varhato is volt!

  Egyebkent tisztelet a PC-s tabornak hogy nem nyitottak ma felem itt ebben a topicban anyzassal, GC konzolos ok fikazasaval.... koszonet
 • PyRex #3
  Jo a logod Lacc :)

  PyRex
 • Lacc #2
  Az utolsó mondatoddal egyetértek :>
 • GAMECUBE #1
  Csak a sikeressegrol hogy mi a legjobb konzol, ami valaha is kigyutt:)a szoveg magaert beszel.

  "Nintendo announced today that its GameCube platform is the fastest selling of the three next-generation systems. The company also declared that its flagship offering Luigi's Mansion is the most popular launch title in history."

  na es ez is

  "The firm claimed that its machine sold at nearly twice the rate of Microsoft's Xbox system and 25 percent faster than Sony's PlayStation 2 when it debuted last year."

  mar elkelt 900ezer GC, es ujabb 125 ezer erkezik, mert a boltok meg igenylik(csak amerikaban:)))
  nah meghogy az xbox fog lemosni mindenkit...
  ha PCt akarnak vegyenek azt, ne xboxot:)