JohnnyCage

A Compaq megkapta az Itaniumokhoz a javítást

Az Intel kiadta azt az új szoftvert, amely megoldást jelent az Itanium rendszerekkel felmerült azon problémákra, amelyek miatt a Compaq nemrégiben egy nehezen kimutatható hiba miatt elhalasztotta 64 bites Itanium szervereinek kiadását.

A Santa Clara-i (Kalifornia) központú chipóriás egy új BIOS programmal orvosolta a problémát, amelyet a Compaq fedezett fel az Itanium-alapú ProLiant 590/64 szerverekben. Bár az Intel első 64 bites processzorával kapcsolatban felmerült probléma nem bizonyult súlyosnak, mivel a Compaq nem tudta a rendszeren sikeresen elvégezni az ellenőrző tesztsorozatokat, a társaság Itanium-alapú megoldásai nem láttak napvilágot.


A két óriáscég vizsgálatai megállapították, hogy a hiba a BIOS szoftverben található. Az Intel ezekután elkészítette a BIOS program javított változatát, közölte egy szóvivő. A társaság most arra kéri összes partnercégét, hogy térjenek át az új BIOS alkalmazására. Az Intel szóvivő szerint nem hardver-alapú problémáról van szó, és maga a processzor nem igényel fizikai átalakításokat.

Az Itanium processzor az Intel és a Hewlett-Packard közös fejlesztése. Az Intel első 64 bites processzora a nagyteljesítményű szerverekbe és munkaállomásokba készült, és eredetileg a '90-es évek közepén/végén kellett volna megjelennie. A chip végül idén májusban látta meg a Napot.

A késések, valamint részben a rendszer teljesítménye miatt a legtöbb gyártó nem számít az Itanium megoldások széleskörű elterjedésére, és inkább a chip következő változatára, a McKinley-re koncentrál. A McKinley várhatóan a jövő év közepefelé jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rotator #4
    Sose értettem, hogyha egy hardvert meg tudnak többé-kevésbé tökéletesen csinálni - ami szerintem nehezebb feladat -, akkor egy biost (szoftvert) hogy nem tudnak korrektül megírni?
  • fotel #2
    BIOS hiba

    nyílván tulcsordult
  • Dömper Ármánd #1
    Nem értem, miért nem írják le sehol, hogy mi volt a hiba? Mindenhol csak ködösítenek...