JohnnyCage

A Siemens partnereket keres a mobilpiacon

A német Siemens AG tárgyalásokat kezdeményezett más mobiltelefon gyártókkal egy esetleges közösvállalkozás létrehozásának céljával, derült ki a társaság közleményéből.

A Siemens fel kívánja adni mobiltelefon üzletágának önállóságát, és a svéd L.M. Ericsson Telephone Co.-hoz hasonlóan egy másik gyártóval közösen kívánja folytatni ezen irányú tevékenységét. Az ok meglehetősen egyszerű, a társaság úgy véli, hosszútávon egyedül a piacvezető finn Nokia lehet képes arra, hogy önállóan is talpon maradjon, mondta Alex Heim, a Siemens szóvivője, aki a lehetséges partnereket illetően nem kívánt nyilatkozni.

Az Ericsson a közelmúltban egyesítette mobiltelefon üzletágát a japán Sony-éval, létrehozva ezzel a Sony Ericsson Mobil Communications AB közösvállalkozást, amely a társaságok vezetői, valamint a független szakértők szerint stabilizálja mindkét cég veszteséges mobil részlegének helyzetét a piacon.

A német Siemens a közelmúltban elvesztette negyedik helyét a globális mobilpiacon, derült ki a Dataquest piackutató cég napokban kiadott jelentéséből. A társaság 6,8 millió mobiltelefont adott el a harmadik negyedévben, amely a globális piac 7,2 százalékának felel meg. A tavalyi harmadik negyedévben a társaság 9 millió mobilkészüléket értékesített, 8,7 százalékos részesedést elérve ezzel.

A Nokia ezzel szemben 31,6 millió készüléket értékesített 2001 harmadik negyedévében, amely a mobiltelefon piac 33,4 százaléka. A Siemens mobil üzletága 19,4 millió dollár adózás előtti veszteséget halmozott fel a negyedévben, derült ki a társaság pénzügyi jelentéséből az elmúlt héten. Heim szerint a veszteség azonban egyszeri költségeknek tudható be, amelyek nélkül az üzletág 50 milliós nyereséget ért volna el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marque #2
    Az ami a pc-kkel, és ami általában a túlkínálati piacon lenni szokott. A képzleletbeli f*sz rosszabbik oldalára kerülnek a kis mohók. :]
  • tomcs #1
    ez nekem akkor nem kicsit zavaros mert nem tul reg meg minden arrol szolt hogy elszedtek az ercissontol a harmadik helyet..erdekes akkor most mi van?