Franczy

Karácsonyra hiánycikkek lesznek az új konzolok?

Egy a napokban készített tanulmány szerint habár az Egyesült Államok egyes területein a felhasználók mostanság nagyon megnézik, hogy mire adják ki pénzüket, a pár napja debütált két vadonatúj játékkonzol, a Microsoft-féle Xbox, valamint a Nintendo GameCube még az ország ezen területein is osztatlan sikert arat.


A Goldman Sachs cég által készített felmérés szerint az elmúlt pár napban az amerikai kereskedések mintegy 73 százaléka eladta a raktárkészletén található összes Xbox-ot, valamint a kereskedések 43 százalékának fogyott ki a Nintendo GameCube raktárkészlete. Ez nem jelent mást, mint hogy a két új videojáték óriási sikert aratott a játékos kedvű amerikai felhasználók körében, hiszen az ilyen adatok az árusítás megkezdését követő napokban több mint kedvezőek a gyártók számára. A vásárlók számára azonban már korántsem annyira örvendetesek ezek az infromációk, ugyanis nekik sok esetben várniuk kell egy kicsit, hogy hozzájuthassanak az általuk régóta várva várt konzolhoz.


Az említett felmérést az Egyesült Államok legnagyobb városaiban található kereskedések eladási adatai alapján összeállító Goldman Sachs cég szakértői szerint az esetleges konzolhiány egyrészt a rendkívül kedvező eladási adatoknak, másrészt pedig annak köszönhető, hogy a gyártók nem biztos, hogy helyesen mérték fel a várható piaci felvásárlóerőt. Ez abban is megmutatkozik, hogy míg a Nintendo eddig már több mint 700 ezer GameCube konzolt szállított le a kereskedésekhez, addig a Microsoft ezen mennyiségnek csak kevesebb mint a felét, vagyis mintegy 300 ezer darab Xbox-ot szállított le. A jelentés tehát kijelenti, hogy a két nagy gyártó közül a Nintendo sokkal jobban mérte fel a várható piaci körülményeket, melynek az lett az eredménye, hogy az amerikai kereskedések 73 százalékában a napokban eladták az utolsó darab Xbox-okat is.


Az egyik legnagyobb amerikai játékkereskedés, a Toys "R" Us legfrissebb jelentései szerint a cég raktárai jelenleg még tömve vannak GameCube konzolokkal, azonban csak idő kérdése, hogy a karácsonyi ajándékozási láznak köszönhetően mikor csappan meg jelentős mértékben a cég raktárkészlete. A Toys "R" Us-nál egyébként már most hiánycikknek számít a Microsoft Xbox, és a cég vezetői egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor kapnak újabb Xbox szállítmányokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • balumaci #16
  ez szerintem egy kicsit sok lesz GAMECUBE!!
 • GAMECUBE #15
  mellesleg 510ezer GC ment el japanban csak szeptemberben.. (a feleves tarojelentes szerint, amit szeptemberben zartak le, leven akkor van felev,) tehat az sem tart meg csak 200ezernel..
  de varj berakom egy japan oldalrol az idezest (angolra van forditva persze)jah es japanban nov 21ota felturbozodott a GC eladas!!!(mert az uj szinek jobban kelendobbek, és a SMBDXis megjelent, aszinek a fekete, narancs)
  "and NGC of 510,000 sets (domestic) at present at the end of September."
  bocccs!!!

 • GAMECUBE #14
  Tehat a boltok jeleznek vissza, nem a N emberei kerdezoskodnek vegig mindenkit.... jah japanban nem voltak hasonlo nyilatkozatok, azt mondatak, hogy fogy a cube rendesen, de a varakozasaiknak nem megfeleloen, es nem ugy mint a ps2anno.. ez volt a pontos nyilatkozat....
 • GAMECUBE #13
  mar bocs elek, de a japan eladasi adatok mar hetfon rendelkezesre alltak (apneteki debut utan)
  jah es tudod honnan tudja meg a nintendo, hogy elkelt?? hogy azok a boltok(15000)ahovan szallitottak GC-t visszajeleznek, hogy kell meg, mert elfogyott, nah es mivel minden bolt jezett, hogy jovo heti szallotmanybol is kellene nekik,,, ebbbol le lehet kovtekeztetni!!mar boccs. neked nincs ezek szerint fogalmad hogy hogy megy ezek szerint...(japanban is igy mertek fel) a nintendo mivel 700ezret adott el, az egesz USA legsikeresebbe startolo konzolkaja let!!!!!!ennyit a szaros Xboxodrol, azt ne sirj nekem egy ev mulva, mikor majd nem tucc tuladni rajta jo?:)))
 • GAMECUBE #11
  hat ez van, en megmondtam, hogy GC tarolni fog, es mar japanban is megy a hepaj szerda ota ezerrel:)))(csak szeptemberben 510ezer GC, japanban, azert nem rossz, ahogy hireszteltek)
 • GAMECUBE #8
  hallod CSomi, Dolphin, ha akartok gyertek a GAmecube forumra dumcsizni egy kicsit oks?
 • CSOCSO #7
  GC rulez:)
 • GAMECUBE #4
  ne ugy mint suxbox, aki anapokban :)))
 • GAMECUBE #3
  "Nintendo has said that it has sold all 700,000 of its initial GameCube launch shipment. " meg vasarnap:)))))
 • Laalee #1
  kiraly ez az uccso kep mingya elevaz a srac hogy x-box a van :)