JohnnyCage

Hétfőn jelenti be a Nokia a Calypso-t

A finn Nokia a rivális cégek közelmúltban megjelent eszközeire való válaszként várhatóan két új mobiltelefont jelent be hétfőn, amelyek közül az egyik egy nagyméretű, színes kijelzővel ellátott modell.

A Nokia egyelőre nem nyilatkozott a két új telefonról, amelyekkel a társaság a Sony Ericsson nemrégiben kiadott Ericsson T68 és T65 modelljeinek kíván vetélytársat állítani. Az Ericsson T68 egy színes kijelzővel ellátott csúcsmodell, a T65 pedig egy olcsóbb, de még mindig igen ütőképes mobiltelefon.

A Nokia két új mobiltelefonja közül a 7650-es a T68-höz hasonlóan színes kijelzővel fog rendelkezni, a "kisebb testvér" 5210-es pedig elsősorban a fiatalabb korosztályt célozza majd. A két új modell a hétfői Nokia Mobile Internet konferencián kerül bemutatásra. A finn gyártó egyelőre nem kívánt reagálni a hírekre: "Nem erősítjük meg, és nem is kommentáljuk a svéd médiában elhangzott feltevéseket" - mondta Tapio Hedman, a Nokia szóvivője. "A Nokia 5510-es óta semmilyen új modellt nem jelentettünk be, és nem is kívánunk semmilyen mobiltelefon bejelentést előre közölni."

A csúcskategóriás Nokia 7650 a finn cég mobiltelefonjai közül elsőként fog színes kijelzővel rendelkezni, a navigációt pedig a T68-hoz hasonlóan egy joystick fogja segíteni az eszközben. A szakértők szerint egyébként az említett T68, valamint több másik új, Sony Ericsson modell komoly nyomást gyakorol a Nokia-ra. A finn cég minél hamarabb ki szeretné hozni továbbfejlesztett, új készülékeit, amelyek a Sony Ericsson modellek méltó vetélytársai lehetnek a piacon.

A Nokia eredetileg csak a jövő év közepén tervezte kiadni első színes kijelzős mobiltelefonját. - A T68 óriási sikere miatt elképzelhető, hogy a Nokia-nak előrébb kellett hoznia a kiadási időpontot. Mi ezért úgy gondoljuk, a 7650-es a jövő év elején már piacon lesz - áll a Mandatum Stockbrokers jelentésében.

Az elemzők szerint a 7650-es egy Java-alapú mobiltelefon lesz, amelyből olyan funkciók sem hiányoznak majd, mint például az MMS (Multimedia Messaging Service - Multimédiás Üzenetküldési Szolgáltatás). Azt azonban nem tudni, hogy a két új Nokia modell rendelkezik-e majd GPRS támogatással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #8
    bocsesz 5210 utes meg vizallo cucc..ennek ellenere sem nyugoz le az 1.1-es wap-javal meg a semmiextra tudasaval...
  • tomcs #7
    hat a nokia honlapon fenn vannak, az a 6510-es nem rossz annyira, a 7650 a maga nemeben utos a kis kamerajaval amig ki nem jon valami ami ezerket is ubereli..de hott biztos hogy nem 2 forintba fognak kerulni az 5210 meg alig kulonbozik egy 3330-tol (najo, van 1 par dolog de annyira nem utos, biztos soxorosa lesz a nyitoar)
  • Inquisitor #5
    Köszi a képet!
    Hmm. Az 5510-est néztétek már?
    Plána a 3D-s Quiktime-ot róla? Eléggé UFO. :)
    QWERTY billentyűzet egy telefonon ...
  • Keszeg #2
    Majd hétfőn