Franczy

Újra kaphatóak a 2 GHz-es Pentium 4-es Dell PC-k

Pár napja beszámoltunk arról, hogy a Dell Computer raktárkészletéből szinte teljesen elfogytak az Intel jelenlegi csúcsprocesszorai, a 2 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-es processzorok, melynek kapcsán egyes szakértők azt állították, hogy az említett Intel chipek hiánycikknek számítanak majd az elkövetkező hetekben. A Dell képviselői azonban pénteken bejelentették, hogy a céghez megérkeztek az Inteltől az újabb Pentium 4-es szállítmányok, vagyis mostantól kezdve újra kaphatóak a 2 GHz-es Pentium 4-es chippel szerelt Dell asztali számítógépek.

Megkaptuk az újabb Pentium 4-es szállítmányokat az Inteltől, ennek köszönhetően a 2 GHz-es chipekkel szerelt PC-kre mostantól újra felveszünk rendeléseket - nyilatkozta a Dell szóvivője. A Dell a 2 GHz-es Pentium 4-es processzorral szerelt Dimension 8200-as asztali számítógépeket az ígéretek szerint tíz napon belül képes leszállítani, ami azért még mindig jóval hosszabb szállítási idő, mint az alacsonyabb frekvenciájú Pentium 4-es chipekkel szerelt Dell számítógépek szállítási ideje, azonban tény, hogy sokkal jobban hangzik, mint a hét elején hallható volt negyven napos várakozási idő.


A Dell vezetői szerint a pár napos Pentium 4-es hiányért elsősorban az okolható, hogy a közelmúltban az Intel csúcsprocesszorai iránt olyan nagy igény mutatkozott, melyre korábban senki sem számított. Ezenkívül azonban az is tény, hogy az Intel jelenleg nem képes annyi 2 GHz-es frekvenciájú processzort gyártani, amennyire igény lenne, ezt pedig az Intel szóvivői is elismerték a napokban, majd hozzátették, hogy az Intelnél mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idei év végéig növelni tudják az említett chipek gyártókapacitását.

Tény, hogy manapság kicsit nehéz hozzájutni a 2 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-es processzorokhoz - ismerte el az Intel szóvivője, azonban szerinte a Dell ügyéből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis mindössze arról van szó, hogy a Dell raktárkészletei még azelőtt kiürültek, hogy megérkeztek volna a céghez az új Pentium 4-es szállítmányok. Szakértők szerint a történtek nem okoznak túl nagy anyagi veszteséget a Dellnek, mindenesetre az ügy némileg csökkentette a cég presztízsét.

Különböző források szerint egyébként a konkurens AMD vadonatúj Athlon XP processzorai iránt is olyan komoly igény van, hogy a cég nem tud megfelelő mennyiségű processzort gyártani. Tim Wright, az AMD asztali számítógépes részlegének vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy némelyik Athlon XP-ből tényleg elég kevés van forgalomban, azonban az 1,6 GHz-es frekvenciájú Athlon XP 1900+ típusjelzésű csúcsmodell egyáltalán nem számít hiánycikknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • _HABLA_ #9
    Egy kicsit változtass a dumádon haver mert olyan gyenge és szánalmas, hogy ezen legfeljebb sírni lehet.
  • _HABLA_ #8
    Régen örültem már ennyire.
  • dewdew #6
    Mert nem en vettem, en csak hasznalom. Megprobaltam az illeto embert rabeszelni valami rendes processzorra, de mivel 20 eve Intel zorog a gepeben, nem hajlando valtani. Az angolok mar csak ilyenek...
  • JTBM #3
    A CPU-k ára nagyon lecsökkent az utóbbi időben, ráadásul a teljesítményük elérte a dupláját a P3 800MHz-es gépeknek. Sok ember cseréli a CPU-t, ha az új már kétszer olyan gyors. (Pszihológiai határ) 800MHz alatti gépekből pedig nagyon sok üzemel még.
  • dewdew #2
    Mi is vartunk tobb, mint egy honapot a 2 GHz-es P4-re (Evesham). Szeptember kozepen rendeltuk meg, es tobb, mint 4 het mulva jott meg a gep. Amikor rajuktelefonaltunk, akkor azt mondtak, hogy nincsen 19-es monitoruk, azert kell varnunk. Szoval ki tudja...