JohnnyCage

Nanya DDR memóriákat rendel az Intel az i845D-hez?

Tajvani hírforrások elmondása szerint a chipóriás Intel a tajvani Nanya Technology-tól fog DDR-SDRAM memóriamodulokat rendelni közeljövőben megjelenő Brookdale-D Pentium 4-DDR chipkészletéhez.

A tajvani pénzügyi csoportosulások és külföldi befektetők által közölt információk szerint az Intel akciós Nanya DDR-SDRAM memóriamodulokat tervez szállítani Brookdale-D chipkészleteivel csakúgy, mint ahogy tette azt a Samsung Rambus DRAM memóriák és a Pentium 4 esetében, korábban. Az i845D (Brookdale-D) tömegtermelése november közepén keződik meg, de a kisebb mennyiségű szállítások már folyamatban vannak az alaplapgyártók felé. Charles Kao, a Nanya Technology elnökhelyettese nem kívánta kommentálni a híreket, mindazonáltal elmondta, hogy a társaság szívesen vesz minden ilyen kezdeményezést az Inteltől.

A Nanya jelenleg a világ harmadik legnagyobb DDR-SDRAM gyártója, és a hírek szerint az Intel a tajvani társaságot szemelte ki alaplapgyártók számára nyújtott akciójának partneréül. A Nanya mellett a társaság DDR memóriáinak alacsony ára, valamint kiváló minősége szólhat. Kao elmondása szerint a Nanya legalább másfél évvel a tajvani konkurencia előtt halad a DDR fejlesztésekkel.

A társaság összesen mintegy 9 millió DDR chipet tervez leszállítani az idei évben, ami az eredeti tervek 75 százalékát jelenti. A várt eredmények elmaradásának oka elsősorban a DRAM ipar jelenlegi mélyponti helyzete, illetve a memóriák iránt mutatkozó általános piaci kereslet visszaesése. A hullámvölgy a Nanya Technologies mellett gyakorlatilag az összes DRAM gyártót érintette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!