JohnnyCage

Újabb csavar a SiS Rambus DRAM-alapú terveiben

A közelmúltban napvilágot látott a hír, miszerint a tajvani SiS RDRAM támogatású alaplapi chipkészletet tervez kiadni. A hírt korábban cáfolták a SiS vezetői, a napokban azonban hivatalos megerősítést nyert.

A chipsetgyártó Silicon Integrated Systems (SiS) hétfőn bejelentette, hogy a társaság kibővítette az RDRAM-ot kifejlesztő Rambus-szal kötött korábbi licenszmegállapodását, amely a Rambus DRAM-alapú chipkészletek kifejlesztéséről szól. Az új licenszszerződés megnyitja az utat a SiS számára a Rambus DRAM támogatású chipek fejlesztésére és gyártására, legyen szó PC alaplapi chipkészletről, hálózati-, vagy akár kommunikációs chipről.

Mint korábban már beszámoltunk róla, a SiS korábban tervezett RDRAM-alapú Pentium 4 chipkészletet, de egyes társaságon belüli hírforrások tagadták, hogy a megoldás a közeljövőben piacra kerülne. Elmondásuk szerint a jelenlegi piaci viszonyok között egy ilyen chipkészlet kiadása valószínűtlen. A legfrissebb hírek azonban mégis arra utalnak, hogy a megoldás piacra kerül. - Mint az egyik vezető tajvani chipsetgyártó, a SiS célja az, hogy a nagyteljesítményű megolások lehető legszélesebb skáláját kínálja a piacon az RDRAM kompatibilis termékek kiadásával - mondta Shing Wong, a SiS elnökhelyettese.

Az RDRAM-alapú rendszerek azonban még egy évvel a kiadásuk után sem elterjedtek, és nem népszerűek. A PC piacon jelenleg egyedül az Intel i850 chipkészlet támogatja a Rambus DRAM-okat. A Silicon Integrated Systems mellett jelenleg a tajvani chipsetgyártó ACER Labs. Inc., valamint a grafikus chipjeiről és videókártyáiról ismert ATI Technologies rendelkezik licensszel Pentium 4-alapú chipkészletek gyártására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!