Csabi

Hordozható CD-RW/DVD meghajtó

A hordozható számítógépek rohamos fejlődésének köszönhetően ma már olyan notebookokat lehet vásárolni, amelyek teljesítménye vetekszik a korszerű asztali számítógépekével. A nagyobb teljesítményű hardverkomponensek lehetővé teszik, hogy a felhasználó a notebookján is futtathasson komoly alkalmazásokat. Ezek a szoftverek azonban a legtöbb esetben nagy háttérkapacitást igényelnek, melynek biztosítása a hordozható számítógépek esetében nem mindig könnyű feladat. Ezen a problémán szeretne segíteni a Sony a legújabb CD-RW/DVD meghajtójával.

Toshi Naito, a Sony egyik alelnöke elmondta, hogy az új, hordozható, kombinált meghajtó elsősorban azon felhasználók számára jelent ideális megoldást, akiknek útközben is fontos, hogy az adataikat biztonságosan el tudják menteni. Az új meghajtóval ugyanis könnyedén tudnak CD-t írni valamint különböző DVD lemezeket lejátszani.

A Sony legújabb CD-RW/DVD meghajtója mind teljesítmény, mind megbízhatóság szempontjából megfelel a mai elvárásoknak. A készülék a 20-szoros sebességű CD írást is támogatja, amely a hordozható, kombinált meghajtók esetében különösen jó teljesítménynek mondható. A Sony fejlesztői azonban nemcsak a nagy sebességre, hanem a megbízhatóságra is gondoltak, hiszen az új eszközt úgy alakították ki, hogy az támogassa a Power-Burn technológiát is. Ez a puffer kiürüléséből származó hibák elleni védelmet biztosítja.

A Sony új meghajtója kétféle változatban lesz elérhető. A CRX85A/A1 típus a PCMCIA interfészt támogatja, és egy Windows kompatibilis programokból álló szoftvercsomag jár hozzá. A másik típus a CRX85U/A2, amely már USB 2.0 interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógépekhez, és a windowsos alkalmazások mellett Macintosh szoftvereket is tartalmaz. Mindkét típusú CD-RW/DVD meghajtó decembertől lesz elérhető. Az USB 2.0 kompatibilis változat várhatóan 330 dollárba (93 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #3
    Ennyiért már ( a Sonynál) márkásabb 24x-es FireWire írókat is lehet kapni (650-690DEM) jobb helyeken ... na persze itthon nem vagy csak nehezen.
    És azért FireWire vs USB2.0 versenyből nem az USB kerülne ki győztessen ugye.
  • Garfield #1
    Hááát, amikor én otthon CD-t írok, akkor egyedül hagyom a gépet, mégcsak nem is gondolok rá, nehogy mérges legyen rám és csakazértis elrontsa a CD-t. És a legvadabb, alkoholban és egyéb tudatmódosító szerekben nyakig úszó buliban sem merül fel bennem olyasmi, hogy vonaton vagy esetleg repülőgépen (turbulencia RuLeZ!) CD-ít írjak...