JohnnyCage

30 millió dolláros büntetés a felnőtt-témájú weboldalaknak

A www.playgirl.com, valamint számos más, erotikus tartalmú weboldal működtetői 30 millió dolláros kártérítési összeget kénytelenek fizetni, miután kiderült, becsapták látogatóikat.

A www.playgirl.com, valamint a többi perben érintett weboldal törvénysértést követett el, amikor az ingyenesnek hirdetett szolgáltatásért felhasználók ezreitől csalt ki pénzt, jelentette be a Federal Trade Commission (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) a napokban.

A Crescent Publishing Group Inc., valamint 64 kapcsolódó társaság a 30 millió dolláros kártérítés mellett 2 millió dolláros kötelezvényt is köteles átadni. A Crescent tulajdonosai, Bruce Chew és David Bernstein pedig 500 - 500 ezer dollárt köteles előteremteni, mielőtt a weboldal folytathatja működését, közölte az amerikai fogyasztóvédelmi felügyelet.

A Federal Trade Commission, valamint New York Állam legfőbb államügyészének közleményéből kiderül, hogy a www.playgirl.com, a www.highsociety.com, valamint számos egyéb weboldal bankkártya számot kért a látogatóktól annak bizonyítékaként, hogy elég idősek az erotikus tartalom megtekintéséhez. Bár a weboldal azt állította, hogy a szolgáltatás teljesen ingyenes, a felhasználók bankszámlájáról 20 és 90 dollár közötti havi előfizetési díjat számított fel a működtető.

Az előfizetési díjak a felhasználók bankszámláin mindig más néven kerültek bejegyzésre, ami megnehezítette a kiiktatásukat, áll az FTC jelentésében. A Crescent nem kívánta kommentálni az esetet. - Nincs mit mondanom - közölte Caroline Landau, a csalással vádolt társaság jogi képviselője.

A Crescent Publishing a súlyos kártérítési összeg kifizetése mellett a jövőben csak a felhasználók félreérthetetlen beleegyezése esetén számíthat fel előfizetési díjat, és a cégnek szigorú nyilvántartást kell vezetnie az előfizetésekről. A 30 millió dollárt a becsapott felhasználók között fogják felosztani, vagy amennyiben ez nem lehetséges, New York Állam kapja meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dewdew #10
    A forumban menj be a felhasznaloi infoba, es ott.
  • Laalee #8
    az a hulye aki megadja a hitelkartya szamat... foleg azert hogy zsebhokizzon egy jot.
  • marque #7
    Rájuk fért már egy kis orra koppantgatás..! :>

    Lcseszték mert az ilyen kis lopós g*ciskedést odakint nagyon nem tolerálják.
  • JTBM #6
    Az jött rá, akitől lenyúlták a pénzt. Ezért (is) érdemes átnézni a hitelkártyád forgalmát havonta...