JohnnyCage

A Winamp beépül a Windows ablakok feliratsorába

A szoftveróriás Microsoft lassan lezárhatja az antitröszt perek időszakát, a társaság azonban új kihívásokkal néz szembe, amellyel a riválisok próbálják csökkenteni dominanciáját a PC munkaasztala fölött.

Az AOL Time Warner közismert és igen népszerű Winamp médialejátszója a napokban egy olyan bővítést kapott, amely segítségével a szoftver beépül a Windows programok ablakának címsorába. A lépés kétségtelenül teljesen eltér attól az irányvonaltól, amelyet a Microsoft megadott a külső szoftverfejlesztőknek a munkaasztallal kapcsolatban.

Az AOL Time Warner médialejátszója azonban nem az egyetlen, hasonló példaként szolgálhat a Yahoo esete is. Az új Yahoo Essentials ugyanis beépíti saját üzenetküldő programját a Microsoft Internet Explorerbe, és az alapértelmezett keresőt is a Yahoora változtatja. A lépések célja egyértelmű, a szoftverfejlesztők, illetve a rivális társaságok ellensúlyozni akarják a Microsoft monopól helyzetéből adódó előnyeit.

A Winamp plug-in kiegészítő tesztverziója nyomógombokat és kijelzőket épít a Windows munkaasztal alkalmazásainak fenntartott területeire. A vezérlőgombokkal lehetőség nyílik leállítani, illetve elindítani a lejátszást, valamint váltani a lejátszási listán szereplő zeneszámok között. A vezérlőelemek mindig az aktív alkalmazás ablakán jelennek meg, legyen az egy e-mail program, vagy akár a Windows Media Player, amely utóbbi a Winamp riválisa.

Brennan Underwood, az AOL Time Warner Nullsoft divíziójának egyik vezető szoftverfejlesztője elmondta, hogy a társaság nem vett részt a plug-in fejlesztésében. - Nem mi, vagyis nem a Nullsoft írta a plug-int - jegyezte meg Underwood egy e-mail üzenetben. - Ez egy különálló fejlesztés, amelyről nekünk nem volt tudomásunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mazs #24
    es lon winxp ahol meg nem is mukodik mitobb fagy mint az allat
  • Flashy #18
    en meg azt hasznalom, amitol a gombok a talca jobb oldalan dokkolnak (persze csak azok a gombok amiket beikszelek, nem kell mind) es maradok is annal mer az jo.
  • Laalee #17
    nekem mar zx81 en is ez a plugin ment a win for zx alatt
  • Pheel #13
    kiru
  • Keszeg #12
    Ja, nekem ebben a pillanatban is itt vannak a gombok az ablakon, pedig nekem 98SE-m van...
  • Cipo #10
    igy van, ösrégi hír
  • dewdew #9
    naggggyon jo!!!!!!!
  • MuERTe #1
    Király :) Hol lehet föllelni ezt a plugint?