JohnnyCage

SiS: Rambus helyett DDR400!

A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) cáfolja, hogy a társaság lenne a Rambus Inc. titokzatos partnercége, amely a jövő évben egy új, Rambus DRAM-alapú Pentium 4 chipkészletet fog kiadni.

A hírek, miszerint a SiS olyan alaplapi chipkészletet fejleszt az Intel Pentium 4 processzorához, amely az i850-hez hasonlóan Rambus DRAM memóriákat támogat, a napokban terjedt el. A SiS egyik névtelenséget kérő vezetője úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen chipset kiadása valószínűtlen. Elmondása szerint a társaság fejleszthet ilyen terméket, de a körülményektől függően korántsem biztos, hogy az a piacon is megjelenik.

A vezető által elmondottakból nagyjából azt lehet kiszűrni, hogy a társaság fontolóra vette egy Rambus DRAM-alapú chipkészlet kiadását, sőt feltételezhetően a prototípusok is elkészültek, a jelenlegi piaci körülmények között azonban egy ilyen termék nem lenne életképes. A hírrel kapcsolatban a SiS egy másik vezetője is nyilatkozott, aki annyit mondott, hogy egy ilyen chipset kiadása az elkövetkező 12 hónapban nem valószínű, főleg mivel az Intel tervei között szerepel az i850 módosított változatának piacra dobása.

Rambus DRAM támogatás a jelek szerint nem lesz a közeljövő SiS chipkészleteiben, DDR400 viszont annál inkább. A társaság a napokban kibővítette ütemtervét egy DDR400 SDRAM memóriákhoz tervezett Pentium 4 megoldással is. Az új chipset megjelenésének ideje egyelőre bizonytalan, a társaság csak annyit közölt, hogy "valamikor 2002-ben" várható. A jelek szerint a társaság elsőként kíván megjelenni DDR400 támogatású megoldással a piacon csakúgy, mint tette azt a DDR333 memóriák esetében is (SiS645).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dozer #7
    Novemberben sztem csak az alaplapgyartoknak kezdi el a leszallitast az intel, de piacra csak januarban jelennek meg az i845D csipkeszletu alaplapok. Azert kenytelenek januarig varni vele, mert a rambusszal van egy szerzodese az intelnek, ami alapjan 2001 vegeig nem kerulhet piacra ddr sdramot tamogato intel csipszet.
  • iXBT #6
    Kis kiegeszites: Az intel az i845D-t elorehozta januarrol, novemberre.
  • Dozer #5
    Laci73: az intel is a ddr sdram-ra ter at, 2002 elejen fog kijonni a ddr-t tamogato intel csipkeszlet.
    Inquisitor: A sis645 ddr333-as memoriaval GYORSABB az intel850-nel(rambus) http://www.anandtech.com/printarticle.html?i=1541, de ddr266-ossal is nagyon ott van az i850 nyomaban (a via p4x266-ot meg siman lenyomja).
    Turmoil: Igazabol olyan szabvany, hogy ddr400 nincs(ddr333 sincs). Ettol fuggetlenul termeszetesen lehet olyan memoriakat csinalni, amik 166Mhz-en, vagy 200Mhz-en mennek, de ezek a jedec altal nem elfogadott szabvanyok; ezert nincsenek is benne az altalad is emlitett roadmapban.
  • Inquisitor #4
    Hát izé ... amennyivel lassabb a P4 DDR memóriával a Rambusnál azon még a DDR400 se fog segíteni :(
    Remélem tévedek.
  • Turmoil #3
    DDR333-at már csinált a Samsung, és 2002 első negyedébe már kapható lesz szerintem. A 400-at viszont nem értem, anno volt egy DDR roadmap valamelyik híroldalon, ott a sima DDR 333-ig volt tervezve, utána már a DDR II jött, csak nem tudom, hogy mekkora frekvencián. De úgy 500-hoz közelebb. Majd kiderül...

    Inkább jöjjenek már a 130 nm-es XP-k!!!