JohnnyCage

SUN: A társaság 2-3 éves gazdasági vihart is kiállna

Az elsősorban hálózati szervereiről ismert SUN Microsystems a gazdasági visszaesés következtében a harmadik negyedévben gyenge eredményeket ért el. A társaság azonban elég erős ahhoz, hogy egy hosszabb válság esetén is talpon maradjon.

Scott McNealy, a SUN Microsystems vezérigazgatója a napokban úgy nyilatkozott, a társaság egy esetleges, hosszú éveken keresztül tartó gazdasági visszaesést is átvészelne. Mindezt a vezető annak fényében mondta, hogy a legfrissebb jelentések szerint az IT ipar jövője egyelőre még nem körvonalazódott, továbbra sem lehet pontosan tudni, mikor indul majd javulásnak a helyzet a jelenlegi válságot követően.

- 6 milliárd dollárunk van készpénzben, és nincs tartozásunk. Úgy gondolom, elég jól állunk ahhoz, hogy egy két-három évig tartó gazdasági vihart átvészeljünk. Megbírkózunk a recesszióval, amely már szeptember 11. előtt is jelen volt - mondta McNealy. Steve McGowan, a SUN pénzügyekkel foglalkozó elnökhelyettese a napokban elmondta, hogy a társasághoz befutó rendelések javuló tendenciát mutatnak az elmúlt negyedévhez képest. A vezérigazgató megjegyezte azonban, hogy McGowan a negyedév első hónapjára vonatkozólag beszélt, a bevételek többségét pedig a második két hónapban érte el a társaság.

- A negyedév eredményének 80 százaléka tipikusan a második két hónapban születik, ezért McGowan óva intett mindenkit bármiféle következtetés levonásától - tette hozzá McNealy.

A Unix szerverek piacán vezető pozícióban lévő SUN Microsystems az utóbbi időben kiéleződő konkurenciaharcot folytat két legnagyobb riválisával, a Hewlett-Packarddal, valamint az IBM-mel. Mindhárom társaság számos új modellt mutatott be a közelmúltban mind a költséghatékony, mind a csúcsteljesítményű rendszerek szegmensében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WGL #1
    majd akkor legyen szajuk ha tul is eltek...szerintem nem lehet megjosolni hogy egy nagy gazdasagi ingadozas (vihar?) eseten ki mit tenne.