JohnnyCage

Hiba az Intel Itaniumban?

Egyes hírforrások jelentése szerint az utóbbi időben komoly hiány alakult ki az Intel nagyteljesítményű szerverekbe és munkaállomásokba szánt, 64 bites Itanium chipjeiből, amelynek oka feltételezhetően egy utólag felfedezett hiba lehet.

A chipóriás 64 bites Itanium chipjére épülő rendszerek szállítása az elmúlt hetekben akadozni kezdett, és mindkét, 733 és 800 MHz-es változat hiánycikké vált. Az Intel egyelőre nem közölte, mi okozza az Itanium chipek hiányát, de egyes hírforrások szerint egy utólag felfedezett processzorhiba áll a háttérben.

A meg nem erősített hírek egyértelműen arról szólnak, hogy az Intel 64 bites zászlóshajója, az Itanium belső, konstrukciós, illetve esetlegesen gyártási hibát tartalmaz, amelyet állítólag még csak jelenleg vizsgál a társaság, valamint számos egyéb, az Itanium rendszerekben érdekelt cég.


A hírek szerint bizonyos tesztek fényt derítettek az Intel Itanium chipek hibájára, amely a jelek szerint kizárólag a processzor jelenleg szállítás alatt lévő alváltozatát érinti. Az Intel ezidáig nem reagált a híresztelésekre, a társaság mindössze annyit közölt, hogy az Itanium processzorokat május óta szállítja. A hírforrások elmondták, hogy bár a problémát ezidáig még nem sikerült megoldani, az minden bizonnyal nem érinti az Itanium utódját, a McKinley-t.

Az Itanium chip az Intel első 64 bites processzora. Az IA-64 architektúrára épülő processzor a nagyteljesítményű munkaállomásokat és szervereket célozza, és bár sokan változatlanul úgy vélik, az Intel szerint nem egy tesztprocesszor, hanem egy ütőképes megoldás a 64 bites piacon. Mivel a hibáról szóló hírt ezidáig semelyik érintett cég nem erősítette meg, célszerű azt fenntartásokkal kezelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fotel #17
    IStenem - biztos a theRegister a forrás - de persze nincs megnevezve
  • Fatality #16
    Akkor miért nem húzel el innen végleg és olvasgatod inkább a Registert, ha abban bízol. Ezek szerint valami miatt mégiscsak látogatod a lapot. Saját magad ellen beszélsz kispofám, nem érzed hogy ez mennyire nevetséges? :)
  • Bekomman #9
    Csak azért csinálták hogy aki megvette gyorsan vegyen McKinley-t.
  • Bekomman #8
    :))))))))))))))))))
  • WGL #5
    nahigen:)
    haahhaa: tudsz jobbat gyartani? vagy esetleg te mindent tokeletesen vegzel? gondjol arra hogy valamennyire eztis emberek terveztek tehat 100% hogy hiba van benne.
  • Laalee #2
    de majd megmagyarazzak hogy ez legalabb nem ég le :)