Franczy

Ajándékozási láz a Windows XP körül

Az Egyesült Államokban és az utóbbi időkben kis hazánkban is hozzászokhattunk már ahhoz, hogy amennyiben egy drágább számítógépet, vagy perifériát vásároltunk, akkor a forgalmazó egy "ingyenes" ajándékot adott az új szerzeményhez. Amerikában azonban mostantól már a Windows XP szintjére süllyedt ez az ajándékozási láz, ugyanis aki az Egyesült Államokban Windows XP-t vásárol, a legtöbb helyen valami ajándékot kap hozzá, mely egyébként sok esetben nem is csekélység. Érdekes módon néhány esetben az ajándék többe kerül, mint maga a Microsoft szoftver, de nézzük a részleteket!


Amerikában a Staples kereskedésekben például a Windows XP Home Editiont vásárló felhasználók kapnak egy 128 MB-os memóriamodult, háromhónapnyi internet-előfizetést, néhány szoftvert, valamint választhatnak egy további ajándékot a következők közül: Palm m100 kéziszámítógép, CD-RW meghajtó, digitális fényképezőgép, kábel/DSL router. Érdekesség, hogy míg a Windows XP Home Edition 99 dollárba kerül, addig a hozzá ajándékba adott Palm m100-as kéziszámítógép külön megvásárolva ugyancsak 99 dollárba kerül, vagyis a Staples ajánlata több, mint kedvező. Amerikában egyébként nem a Staples az egyetlen olyan cég, mely ilyen kedvező áron és sok ajándékkal kínálja a Windows XP-t, hiszen például a konkurens Circuit City kereskedésekben a Windows XP Home Edition mellé egy joystick, egy digitális fényképezőgép, 128 MB memória, valamint egy hangszórószett is jár.

Az elmúlt években egyébként még nem volt példa a mostanihoz hasonló, Windows XP körüli ajándékozási lázra, az eddigiekben ugyanis leginkább csak komplett számítógépek esetében adtak értékesebb ajándékokat a nagyobb számítógépgyártó cégek. A Dell Computer esetében például a közelmúltban egyáltalán nem volt szokatlan, ha a több száz, vagy több ezer dollárba kerülő Dell számítógépekhez ingyen adtak egy DVD-ROM meghajtót, Palm kéziszámítógépet, vagy hordozható MP3-lejátszót, azonban mindenkit meglepetésként ért a Microsoft új operációs rendszere körüli ajándékozási hullám. Különböző források szerint a Microsoft, az Intel, a nagyobb számítógépgyártó cégek, valamint a számítástechnikai kereskedők több mint 1 milliárd dollárt kívánnak fordítani a Windows XP marketinghadjáratára. Ezek után felvetődik a kérdés, hogy mennyibe kerülne a Windows XP, ha nem lenne ez a nagy reklámkampány és ajándékozási láz? Minden bizonnyal nem 99 dollárba, mely a magyar felhasználók számára még mindig elég nagy összeg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GulaSoft #32
    Na akkor valki kurva gyorsan szaladjon ki, vegyen egy XP-t (akármelyik köcsög ja de jó a ms szoftver fan megteszi), én meg megveszem tőle 110$-ért a Palmot, mert az valahogy jobban izgat mint ez az XP. Előbb utóbb úgyis rá fog kerülni a gépemre, de az még azért egy két service pack-el később lesz csak, addig meg szivesen elpalmozgatnék.
  • Bith #31
    :))
  • MuldR #25
    jaja. Megvan ingyen, a 99$ meg arra koltom amire akarom :)
    LEGJOBB! :P
  • Pheel #23
    Igazad van, csak lusta vagyok kijavítani :))))
  • szucsati #22
    Most hogy kicsit utannaszamolok, az XP nepszerusitesehez adnak a szofver araval egyenerteku ajandekot....
    Linuxhoz is {8-))
  • szucsati #21
    Nalunk XP logos golyostoll lesz hozza, betetet neked kell megvenni {8-)
  • Bith #17
    Bírom ezt, amikor a Dunába hordják a vizet. Értem ezalatt, hogy a pl. az amúgy is csóró magyaroknál nemhinném, hogy lesz ilyen, míg kint az amcsik kapnak egy csomó pluszt is hozzá, holott eleve csak a fizetésük kb. 15-20-ad részébe kerül, nem pedig a felébe (esetleg az egészbe...).

    Pheel: már mondani akarta korábban is, de a logódban az cirill karakterek ezt a szót teszik ki: PNEEL. A nyomtatott H az asszem X.
  • dewdew #16
    A 99 dolcsi csak az Upgrade. A teljes verzio 199.
    A Professional upgrade 199 a teljes 299.
  • Pheel #14
    Szerintem úgyis nagyobb lesz az érdeklődés, mint anno win2k körül.
  • kowajano #12
    na aszem ilyen nálunk nem lesz ;0