JohnnyCage

Gates lerántotta a leplet az XP-ről

A csütörtökön hivatalosan is kiadott Windows XP, a szoftveróriás Microsoft legújabb operációs rendszere valószínűleg a társaság legfontosabb terméke, amely az elmúlt hat évben megjelent.

A sokak által már régóta várt Windows XP operációs rendszert Bill Gates, a redmondi központú társaság elnöke csütörtökön végérvényesen útjára bocsátotta. A Windows operációs rendszer új változata, az XP, a Microsoft ígérete szerint sokkal megbízhatóbb és egyszerűbben kezelhető, mint elődei, ugyanakkor nagyobb teljesítményre képes, és számos új funkciót tartalmaz.


A Time Square (New York) Marriot Marquis Theatre színházában megtartott kiadást követően a Microsoft egy 250 millió dolláros marketingkampányt is elindított, amelynek célja a megoldás népszerűsítése lesz. A szoftvercég a chipóriás Intellel, valamint a nagy számítógépgyártókkal együttvéve mintegy 1 milliárd dollárt fog költeni a reklámhadjáratra, amely az elemzők szerint nem marad eredménytelen. A szakértők döntő többsége ugyanis úgy véli, a Windows XP jelentős növekedést fog hozni a PC-k, illetve számítógép részegységek iránti keresletben.

"A mai nap nagy nap mind a PC-k felhasználói, mind a PC ipar számára" - mondta Bill Gates, a Microsoft elnöke. "A Windows XP kiadására csak egyetlen helyszín lehetett alkalmas: New York város szíve" - folytatta a Microsoft vezető, utalva a szeptember 11-ei terrortámadásokra. Ezekután New York polgármestere, Rudolph Giuliani köszönetet mondott Gatesnek, amiért a vezető bízott New Yorkban, és a várost választotta a kiadás helyszínének.


A társaság a Windows XP-vel együtt kiadta az operációs rendszerhez kínált Microsoft Plus for Windows XP bővítőcsomagot is, amely olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a Windows Media Playerhez illeszkedő beszédfelismerés, illetve számos egyéb audióval kapcsolatos bővítés. A csomag ára 39,95 dollár lesz.

Mint ismeretes, a Windows XP Home és Professional változatokban lesz kapható. Bár elsőre a két változat egyezőnek tűnhet, a Professional kibővített hálózati funkciókat tartalmaz, megbízhatóbb biztonsági rendszerrel rendelkezik, és támogatja a többprocesszoros rendszereket is. A WinXP Home változat ára frissítés esetén 99 dollár, a teljes verzió pedig 199 dollárba kerül. A Professional szintén elérhető frissítés és teljes telepítő változatban is, 199 illetve 299 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mad Guy #43
    Télleg??? Vazmeg, én ha ut-é után q3-azni akarok előtte mindig újraindítani kell...
    windows me = suxx
    xp = 4ever
  • Mad Guy #41
    Amint szerválok valahonnan egy szutykos windowst, megjelenik egy újabb ami "hű de kííírály" meg "eddig még nem fagyott le", és amint hozzájutok megint kiadnak vmi újat... :/

    Teszt: akinek xp-je van, léci próbálja meg ezt: játszon egy 3d-s játékkal egy kicsit, utána lépjen ki és töltsön be egy másikat. Ha ezt 3-5-ször megismétli valaki kék képernyő nélkül, én azonnal lerohanok egy számtech üzletbe és veszek egy windows xp-t... :)
  • [IceTea] #36
    és most csak azért, hogy ne a microsoft legyen a világ ura ne használjak illegális xp-t ??? :DDD
  • Malakai #33
    Sokan szídják itt az xp-t, de nekem is stabilabb lett. Úgyhogy én nem fogok hozzájuk társulni.
    -Malakai /MoonDragon Ent./
  • Kis-Bob #32
    Ez a Bill egy nagy zsivány.Én nem minősítem az xp-t de tuti hogy Billy bácsi egyhavi fizetéséből az éhező Afrikának a felét jól lehetne lakatni.
  • Mad Guy #30
    Én például ha átméretezem a képernyőt 50% hogy lefagy. Most akkor:
    1. letöröljem a direct-xet?
    2. vegyek új képernyőt?
    Azért vannak furcsa dolgok...
    lehet hogy direkt hibás, hogy majd a következő verzió ezt meg azt tud...? :)

    Egyébkén megmondom mér lett stabilab a rendszered, mert te egy piszok mázlista vagy :)
  • I.C.ram #28
    nekem csak az a bizonyos : illegalis muveletet hajtott vegre ablak jon be amire egyetlen valasz van : bezaras :))) de az napi 40x :))
  • [IceTea] #23
    Ha most csak azért van géped, mert jáccol... akkor is venned kell... Az más kérdés, hogy az XP tényleg kemény hardware függö azaz kell neki a kakaó, de pl nekem nagyon bejött. Nagyon stabil, no fagyás... Most már majdnem 1 hónapja megy kikapcsolás, és újrainditás nélkül, és szerintem ez az eddigi win-ekre nem nagyon volt jellemzö ( na yo a nt/2000 server talán igen :D ). Egyébként akinek meg fagy, meg kékhalálozik annak meg csak annyit, hogy vegyen minöségi cuccot, ne pedig szart. Nem tudom elhinni, hogy ha minden alkatrész yo minöségü egy gépbe, akkor gáz legyen az XP-vel. Vagy ha nincs igazam, akkor nálam meg miért nem fagy ???????? Pedig napi 10/12 órát ülök a gép elött munka miatt, vagy ha nem akkor letöltök, renderelek, vagy grabbelek, vagy csak neteznek rajta, vagy csak game, vagy csak egyszerüen csak müködik fagyás nélkül.... hmm mi lehet nekem a baj, hogy nem fagy????.... hmmm
  • GulaSoft #16
    Ilyenkor hol vannak a terroristák, lehet hogy már ők is a bilikének dolgoznak?
  • Pheel #13
    Van. :(