JohnnyCage

A Rambus bemutatta a Yellowstone-t

A Rambus DRAM memóriákról ismert Rambus Inc. lerántotta a leplet arról a Yellowstone elnevezésű, chipek közötti adatátviteli technológiáról, amely 3,2-6,4 GByte/s sebességet ígér.

A Santa Clara-i (Kalifornia) központú, memória- és adatátviteli technológiákkal foglalkozó Rambus Inc. a napokban megrendezett fejlesztői konferenciáján, a Rambus Developer Forum-on (RDF 2001) bejelentette azt a Yellowstone technológiát, amely a társaság fejlesztéseinek egyik legújabb eredménye.

Az adatátviteli technológia, amely elsősorban a memória- és vezérlőchipek közötti nagysebességű adatkommunikációt lesz hivatott megvalósítani a jövőben, Octal Data Rate (ODR), azaz nyolcszoros adattovábbítási sebességet alkalmaz. Az ODR segítségével a technológia egyetlen csatornán órajelenként 8 bit adatot továbbít, és már a megjelenést követően 3,2 GByte/s sebességre lesz képes, amely azonban a közeljövőben 6,4 GByte/s-ra nő. A Yellowstone már az új, 1,2 voltos Differential Rambus Signaling Levels (DRSL) jelszinteket fogja alkalmazni.

- Az első teljesen funkcionális Yellowstone tesztchip már a 3,2 GByte/s adatátviteli sebességet is képes felülmúlni - mondta Laura Fleming, a Rambus Inc. elnökhelyettese. - A Rambus olyan innovációi, mint az ODR és a DRSL technológiák, a jelenlegi RDRAM-ok sebességének négyszeresét is elérhetővé teszik - tette hozzá a vezető. A Yellowstone rugalmas architektúrájának köszönhetően az elkövetkező évtizedben könnyedén a különböző felhasználási területek igényeihez igazítható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuldR #3
    Hurra kovetkezo evtizedekben meglesz, hogy miert csereltet az intel havonta alaplapot :P