JohnnyCage

Infineon, Toshiba: közel a megállapodás

A német Infineon Technologies AG és a japán Toshiba Corp. közel áll ahhoz, hogy nyélbeüsse azt az üzletet, amelynek keretében a Siemens DRAM gyártó leányvállalata megvásárolná a Toshiba memória üzletágát.

A chipgyártó Infineonhoz közel álló hírforrások szerint a társaság hamarosan megkötheti a Toshiba-val azt a szerződést, amely szerint a német cég megvásárolja az utóbbi teljes memória üzletágát, amely a DRAM piac válságának következtében kritikus helyzetbe jutott.

A Toshiba még hónapokkal ezelőtt döntött a veszteségeket termelő DRAM üzletág eladásáról. A társaságot azóta számos nagy céggel, mint lehetséges vásárlóval hírbe hozták, a jelöltek közül azonban a német Infineon Technologies látszott a legkomolyabb érdeklődőnek. A társaság egy hónappal ezelőtt hivatalosan is megerősítette a Toshiba DRAM részlegének megvásárlásáról folyó tárgyalásokat, a szóvivők jelenleg azonban csak annyit hajlandók mondani, hogy a megbeszélések még folynak, megállapodás viszont ezidáig nem született.

Korábban egyébként a koreai Samsung Electronics is érdeklődött a Toshiba DRAM részlege iránt. A Samsung jelenleg a világ legnagyobb memória és egyben Rambus DRAM gyártója. A Samsung vezetői elsősorban a Toshiba Rambus DRAM szegmense miatt vették fontolóra a vásárlást.

A legfrissebb hírek szerint a mélyponti helyzetben lévő DRAM ipar még egy jóideig nem lábal ki a válságból. Az elemzők immár leghamarabb is csak a jövő év végére várnak némi fellendülést a memóriapiacon. Mindez vásárlói szemszögből annyit jelent, a DRAM árak várhatóan továbbra sem fognak megemelkedni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!