JohnnyCage

Késik a Mandrake Linux 8.1

A Mandrake Linux disztribúciót készítő MandrakeSoft bejelentette, hogy elhalasztja az operációs rendszer új, 8.1-es verziószámú, CD-s változatának kiadását.

A Mandrake Linux 8.1 egy ideje már letölthető az internetről, a dobozos, CD-s változat azonban késni fog. A szoftvernek eredetileg még szeptember legvégén kellett volna megjelennie a boltokban, de miután a MandrakeSoft az Egyesült Államokba telepítette a CD-k gyártását, előre nem látott problémák merültek fel, közölte a társaság egy e-mailben azon felhasználókkal akik megrendelték a szoftvert.

"A 8.1-es változat Egyesült Államokban való gyártásának megvalósítása lassú és költséges lépésnek bizonyult" - állt az értesítésben. Az áttelepítés nem véletlen, hiszen -bár a MandrakeSoft központja Franciaországban van- az üzleti tevékenység és fejlesztés elsősorban az USA-ban folyik, közölte Jacque le Marois, a társaság vezérigazgatója egy e-mail interjúban.


A MandrakeSoft bevételeinek mintegy fele származik az Egyesült Államokból, Franciaországból azonban csak a bevételek 5 százaléka ered. Jean Mar, a társaság üzleti lépéseinek koordinátora kifejtette, hogy ezidáig az importvámok mértéke rendkívül megemelte a társaság költségeit, mindez a helyzet azonban a gyártás USA-ba telepítésével jelentősen megjavul.

A Mandrake Linux 8.1-es verziója a legújabb kernel változat mellett számos alkalmazást átdolgozott, javított formában tartalmaz. A programcsomag emellett az új MandrakeOnline szolgáltatást is magába foglalja, amely többek között olyan funkciókkal rendelkezik, mint a fontos szoftverek frissítéseire való automatikus értesítés.

A Mandrake Linux olyan más Linux disztribúciókkal verseng a piaci vezető szerep megszerzéséért, mind a Red Hat, a Caldera, a SuSE, és a TurboLinux. A MandrakeSoft célja, hogy operációs rendszerét az átlagfelhasználók asztali rendszereire is bejuttassa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!