JohnnyCage

A Dell Red Hat Linux 7.1-et telepít szervereire

[IDG] A világ legnagyobb számítógépgyártója a teljes PowerEdge szervervonal mellett a társaság egyes Precision munkaállomásaira is előtelepíti a Red Hat Inc. legújabb Linux disztribúcióját, közölte a gyártó. A Dell Computer képviselőinek elmondása szerint a Red Hat Linux 7.1 rendelkezik SMP (Simmetric Multiprocessor - Szimmetrikus Többprocesszoros rendszer) támogatással is, amely maximum nyolc processzorral ellátott számítógépekhez lett optimalizálva.

A nagy számítógépgyártók az utóbbi időben egyre nagyobb támogatást mutatnak a szabadforrású operációs rendszerek felé. Az elmúlt hónapban a második legnagyobb PC gyártó, a Compaq Computer Corp. számos olyan programot jelentett be, amely elősegíti a fejlesztők Linux-alapú fejlesztőmunkáját, legyen szó a szerverektől a PDA-kig (Personal Digital Assistant - Digitális Személyi Segéd) bármilyen rendszerről. Az IBM Corp. eközben nemrégiben közölte, hogy a társaság a közeljövőben 1 milliárd dollárt kíván saját Linux üzletágába fektetni.

Mivel a nagy ipari óriáscégek is egyre inkább támogatják a Linux operációs rendszert, az IT menedzserek közelebbről is szemügyre veszik a szabadforrású platformot. A tavalyi év folyamán a Linux alapú szerverek piaca 1,7 milliárd dollárt bevételt tett ki, ami 132%-os növekedés az előző év eredményeihez képest, közölte nemrégiben az International Data Corp. (IDC) piackutató cég.

A Linux operációs rendszerek térhódítása a vállalati szegmensben egyre erőteljesebb és lendületesebb. A Linux népszerűsége azonban nem, vagy csak igen kis mértékben nő az otthoni felhasználók körében. Ennek oka az egyszerűen kezelhető felhasználói felület hiányában, valamint a gyenge szoftverellátottságban keresendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)