JohnnyCage

A Windows XP támogatja az Athlon XP-t

Az Advanced Micro Devices (AMD) kedden kiadta legújabb csúcskategóriás processzorát, az Athlon XP-t. Az új CPU, amely a Microsoft új Windows XP operációs rendszerének "névrokona", ez utóbbi teljes támogatását élvezi.

Az AMD a napokban jelentette be, hogy a redmondi szoftveróriás Microsoft október 25-én megjelenő Windows XP operációs rendszere támogatja a cég új nagyteljesítményű asztali processzorait. A társaság vezetőinek elmondása szerint a Windows legújabb változata, amely több nagyobb gyártó komplett számítógépein néhány hete már megvásárolható, kihasználja az új Athlon XP processzorban rejlő összes képességet.

Az Athlon XP San Francisco-i kiadásával egyidőben a társaság beszámolt azon erőfeszítéséről, amelynek célja egy olyan új, általánosan elfogadott teljesítménymutató megalkotása, amely az órajeltől függetlenül a processzor tényleges teljesítményére utal.


Az AMD legújabb asztali processzorai tartalmaznak egy úgynevezett "QuantiSpeed" technológiát, amely a társaság szerint mintegy 25%-kal növeli az összteljesítményt a rivális processzorokhoz képest, azonos órajel mellett. Bár a QuantiSpeed maga nem egy valós technológia, mint inkább egy markeingfogás, az Athlon XP számos újításának köszönhetően valóban képes a 25% pluszteljesítményre, természetesen azonos órajel esetén.

Az új processzor számos olyan speciális képességgel rendelkezik, amelyet a Microsoft Windows XP hatékonyan képes kihasználni. "A hamarosan megjelenő Windows XP operációs rendszer úgy lett kialakítva, hogy az kihasználja az AMD Athlon XP processzor egyedülálló képességeit" - mondta John Frederiksen, a Microsoft PC experience részlegének általános menedzsere. Frederiksen hozzátette, hogy az AMD által támogatott egységes teljesítményindex, amennyiben bevezetésre kerül, értékes információval fog szolgálni a PC vásárlás előtt álló felhasználók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #22
    Nem akarok nagy baromságokat mondani, de szerintem sok átlag-user valamilyen módon kapcsolni fogja az agyában a Windows XP-t és az Athlon XP-t... Már hallom is lelki füleimmel a beszólásokat: "A WinXP-t azt Athlon XP-hez tervezték!" :)
  • Tomcat.no1 #16
    Szebe: Te nem vagy semmi!!! Szerintem lemaradtál néhány évvel!!!! Ugyanis az AMD hozta ki előszőr az 1GHz -es procit, s ráadásúl architekturálisan az AMD teljesen más (jobb)rendszert használ mint az Intel!!!!!!! ..........
  • ixyon #14
    miből gondolod, hogy nincs kész?
    már 4 hónapja készenvan te barom!
    és ez a proci, ami szart sem ér, 1.53 Ghzn mindenhol megveri, és sok helyen több, mint 10%al az 2 Ghz-s P4est!
  • ixyon #12
    az intel is nayl az amdnek. csak arról nem szól ennyi hír.
    te miért égeted itt magadat? ebből a hozzászlásból csak az láccik, hogy nagyon nem értesz a processzorokhoz. az amd már régen nem jkoppintja az intelt, ez a k7es család már teljesen önálló. ha értenél hozzá persze tudnád mi a különbség...
  • Ligend #8
    Valaki sugja mar meg, mik is azok a "specialis kepessegek"? Az SSE, vagy a 3DNow!? Talan az L2 cache? Vagy a mov utasitas? Ez a cikk egyszeruen arrol szol, hogy az AMD es a Microsoft sz*pja egymas f*szat, mar bocs a kifejezesert. :-)
  • Lez #6
    Ugyan már Laalee! Azért nem ilyen sötét a helyzet!
    Hiszen írhat hozzá drivert saját maga! :))
  • Laalee #4
    akor maradj a linuxnal :) avval aztan minden muködik, felteve ha 3 evnel idosebb a hardware. :)
  • Laalee #2
    ahhozkepest hogy a MS szövetkezett az intel lel :) nem is rossz...

    amd valaszthatott volna egyszebb modelt is :)
  • AnarchoiD #1
    erremondjak : "cseles arukapcsolas" :)