Franczy

Siemens ME45 mobiltelefon

A német Siemens cég képviselői a napokban megrendezésre került Live2001 szakkiállítás keretein belül jelentették be egyik legújabb mobiltelefon készüléküket, mely az ME45-ös típusjelzést viseli magán.

Az ME45-ről már a bemutató első percétől tudni lehetett, hogy nem egy kommersz tömegcikkről van szó, hanem sokkal inkább egy olyan GPRS technológiával is ellátott mobiltelefonról, mellyel leginkább a jó fizetéssel rendelkező menedzserek és üzletemberek kezében találkozhatunk majd. Aki esetleg nem tudná, a 2,5G-nek is nevezett GPRS technológia segítségével minden eddiginél gyorsabb és költséghatékonyabb mobil internetezés valósítható meg, ám ezen a területen az igazi áttörést mindenki sokkal inkább a 3G, azaz a harmadik generációs mobiltelefonoktól várja, melyek széles körben történő elterjedésére azonban még valószínűleg elég sokat kell várnunk.


A vadonatúj Siemens ME45-ös mobiltelefon gyári színválasztéka nem lesz túl bőséges, hiszen mindössze két különböző szürke színárnyalatban lesz kapható, ami talán nem is annyira nagy hiányosság, hiszen ebben a kategóriában úgysem annyira divatosak a különböző rikító divatszínek. A "Pebble" és "Safari" fantázianevű színekben rendelhető Siemens ME45 elég nagy, hétsoros kijelzővel van ellátva, és a Siemens szóvivője szerint teljesen víz-, por- és ütésálló.

A mobiltelefonos szolgáltató cégek világszerte az idei év folyamán indították be GPRS szolgáltatásaikat, melyek beindításának időpontjában általában egy-két darab olyan mobiltelefon volt kapható, melyekkel ezt az új szolgáltatást igénybe lehetett venni. Az első GPRS mobiltelefonok a Motorolától kerültek piacra, mely cég a GPRS fronton azóta is a legaktívabb, hiszen manapság már több GPRS-es Motorola készülék kapható a piacon. Érdekesség, hogy a világ mobiltelefon piacán legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező finn Nokia cég sokkal lustábban reagált a GPRS technológia megjelenésére, azonban a jövőben a Nokia is több GPRS támogatással rendelkező mobilt dob majd piacra.

Visszatérve a Siemens ME45-re, a Siemens szóvivője a kiállításon az újdonságot úgy jellemezte, mint egy olyan nagyon kompakt eszközt, mely rendkívül robosztus, ám emellett elegáns megjelenésű is. A Siemens ME45 tömege mindössze 99 gramm, ezenkívül pedig háromszázórás készenléti idővel és akár hatórás beszélgetési idővel rendelkezik. Az 1.2-es WAP böngészővel is ellátott Siemens ME45 októberben jelenik majd meg a piacon, árát egyelőre még nem lehet tudni, de minden bizonnyal nem ez lesz a Siemens legolcsóbb készüléke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #1
    nézzétek meg a Siemens oldalon, kellemesen néz ki.