JohnnyCage

Késni fog az Xbox

A szoftveróriás Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az Xbox játékkonzol az elégtelen szállítási mennyiség miatt az eredetileg tervezett november 8. helyett csak egy héttel később, november 15-én jelenik meg.

A Microsoft már korábban közölte, hogy az Xbox gyártása, amely a héten kezdődött meg, várhatóan nem fog a terveknek megfelelően folyni, így a kezdeti szállítási mennyiség várhatóan jelentősen elmarad a tervezett 600-800 ezer darabtól. A tömeggyártás körüli problémák miatt a társaság végül úgy döntött, egy héttel később, november 15-én adja ki az Xbox játékkonzolt.

A Microsoft eredetileg egyidőben szerette volna kiadni az Xboxot Japánban és az Egyesült Államokban. Szintén az elégtelen szállítási mennyiség azonban az oka annak, hogy a konzol megjelenése Japánban a jövő év elejére csúszik. Az Xbox amerikai megjelenésének egyhetes késését az elmúlt héten döntötte el a redmondi szoftvercég, közölte a Microsoft Xbox részlegének vezérigazgatója.

Az elemzők szerint a Microsoft a megjelenésig hozzávetőleg feleannyi konzolt tud majd leszállítani, mint amennyi a tervekben szerepelt. "Úgy gondolom, nagyjából 300 ezer kolzol készül el a kiadásig" - mondta Michael Wallace, az UBS Warburg piackutató cég egyik elemzője, aki szerint a társaság 0,5-1,0 millió konzolt szállít le az év végéig a tervezett 1,0-1,5 millió helyett.

A konkurencia úgy látja, az Xbox késése a Sony PlayStation 2 és Nintendo GameCube konzolok piacát erősíti. A Nintendo vezérigazgatója korábban már kifejtette azon véleményét, miszerint az Xbox nem fog megjelenni a tervezett időben. A Sony vezetői szerint pedig amennyiben gondok merültek fel, a késés több lesz, mint egy hét. "Nem tudom, egy hét mennyit segíthet" - mondta a Sony egyik szóvivője. "A jelek arra utalnak, hogy a Microsoft egy héttel később sem fogja tudni kiadni a konzolt."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ali #15
    Igazad van Tarzan barátom, úgy látom te értesz a konzolokhoz.
  • Alien! #11
    Lekéstél az infóról,mert a japánoknál csak februárban jelenik meg...Az MS Amerikára koncentrál....
  • MuERTe #7
    Mikor lesz xbox teszt az oldaladon? :DD
  • dewdew #1
    Igy van, kesik folyamatosan. De szerintem ez is csak reklam, hiszen igy mindenki mindig az Xbox-rol beszel. Ha fel eve bejelentettek volna, hogy oktober 8-an megjenenik, es tenyleg ugy lenne, akkor fel evig fel sem merulne az Xbox neve. Igy viszont heti rendszeresseggel (ha nem surubben) jon a hir, ami akar jo, akar rossz, de a nev ott lapul a sorok kozott, es az ember nehany honap utan mar annyira ismeri a meg meg sem jelent Xbox-ot, mintha mar neki is lenne egy sajatja.