JohnnyCage

4,8 millió CD-RW meghajtót szállít ez évben a Lite-On

A világ harmadik legnagyobb optikai meghajtókat gyártó cége, a tajvani Lite-On IT júliusban 700 ezer CD-RW meghajtót gyártott le, és az év végére könnyen az elsőszámú CD-RW készítővé válhat.

A cég az első félévben 1,34 millió CD újraíró meghajtót adott el, az új rendelések, valamint a nemrég kiadott 24-szeres sebességű CD-RW modell azonban várhatóan 3,45 millióra növelik a gyártó második félévi megrendelését, ami az idei évben összesen 4,8 millió legyártott meghajtót jelentene.

Jelenleg a világ három legnagyobb CD-RW meghajtó gyártója az LG-Philips, a Sony és a Lite-On IT. Június-július hónapokban mindhárom gyártó 500 ezer meghajtót adott el, kivéve a Lite-On IT-et, amely júliusban 700 ezer CD-RW egységet szállított. A cégtől a tíz legnagyobb számítógép gyártó kivétel nélkül rendelt CD-RW eszközöket.

A Lite-On IT a CD-RW meghajtókon kívül 6,72 millió CD-ROM meghajtót is gyártott az idei első félévben, ami a második legnagyobb mennyiség a gyártók között az LG-Philips után. Mivel a CD-ROM meghajtókat idővel leváltják a DVD-ROM meghajtók, a második félévi szállítás a cég szerint 5,3 millióra fog csökkenni, ami azonban még elegendő lehet a piacvezető szerep megszerzéséhez.

A gyártó fő CD-RW meghajtói jelenleg a 16-szoros modellek, de az új, 24-szeres sebességű változatok a közeljövőben mintegy 20 százalékát fogját kitenni a termelésnek. A 24-szeres Lite-On IT meghajtók a Mediatek vezérlőchipjeire épülnek. A társaság novemberre tervezi az új, 32-szeres sebességű CD-RW újraírók kiadását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!