JohnnyCage

Elhalasztották az Xbox megjelenését Japánban

A szoftveróriás Microsoft hétfőn bejelentette, hogy az Xbox játékkonzol megjelenése Japánban az eredeti, november 8-ai időpont helyett, csak későbbre, jövő február 22-re várható. Az amerikai megjelenés a jelek szerint a korábbi terveknek megfelelően, november 8-ára várható.

A Microsoft Xbox játékkonzolja a társaság első eszköze lesz a Sony és Nintendo japán cégek által uralt videójáték piacon. A rivális Nintendo, amely eredetileg november 5-én adta volna ki új GameCube játékkonzolját az USA-ban, elhalasztotta az amerikai megjelenést november 18-ára, hogy a társaság több, legalább 1 millió játékkonzolt tudjon leszállítani a debütálásig.

Az elemzők már korábban is számítottak arra, hogy a Microsoft el fogja halasztani az Xbox japán debütálását hozzávetőlegesen a jövő év márciusáig, hogy a játékkonzolokból elegendő mennyiség álljon rendelkezésre az USA-ban a karácsonyi szezonban. A társaság a közelmúltban már megcáfolt egy hírt, amely szerint a konzolok kiadását egy alaplapi hiba miatt el kell halasztani. A hiba, amelyet egyébként számos belső hírforrás megerősített, az arról szóló jelentést készítő Eric Ross és David Readerman szerint legfeljebb néhány hetes csúszást okozhat a konzolok gyártásában, de a november 8-ai megjelenést nem érinti.


Balra Hiroshi Ohura, az MS Xbox Diviziójának feje
Keiji Inafune, a Capcom vezetőjének társaságában.

A Microsoft képviselője tagadta, hogy az Xbox alaplapjával bármi probléma is lenne. "Abszolút semmi probléma nincs az Xbox Intel alaplapjával" - mondta James Bernard, a Microsoft szóvivője. "Jó úton haladunk az Xbox november 8-ai kiadása felé." A Microsoft az Egyesült Államokban az év végéig 1,5 millió Xbox játékkonzolt szeretne leszállítani. A konkurens Sony ehhez képest a márciussal záruló egy évben összesen 20 millió PlayStation 2 konzolt kíván értékesíteni a világon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #10
    " A Microsoft az Egyesült Államokban az év végéig 1,5 millió Xbox játékkonzolt szeretne leszállítani."

    FACT: 2 honapja van rá (durvan masfel).

    "A konkurens Sony ehhez képest a márciussal záruló egy évben összesen 20 millió PlayStation 2 konzolt kíván értékesíteni a világon."

    FACT: Ha jol ertelmezem, akkor az ezev marciusaba kezdodott, es jovo marciusaba befejezodo evben, ami 12 honap. - Ez akkor 1 havonta 1,666' milla db.

    Azert az egy dolgo, hogy "ok ennyit akarnak eladni" - de hogy mennyit vesznek meg... az mar egy egeszen mas dolog. (Egybknt PS2 mar befutott dolgo, Xbox, meg meg nem. A cikkbol az sem derul ki, hogy azt a 20 millat a sony, vilagszerte, vagy cask USA-ba kivanja-e ertekesiteni.

    ui: akik olyan dolgokat esznek mint a japanok, meg olyan szokasaik vannak, azok "atlanti" szemmel picit nemnormalisak ;).