Franczy

Hibás alaplap az Xbox-ban?

[ZDNET] A Microsoft szóvivője határozottan cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a cég sokak által várva várt első játékkonzoljának, az Xbox-nak a piacra dobása különböző nehézségekbe ütközhet, mert az Xbox-ba szánt alaplap hibás.


A Thomas Weisel Partners finanszírozási bank kedd reggel hozta nyilvánosságra azon jelentését, melyben a cég szakértői azt állították, hogy az Xbox gyártási folyamataiban résztvevő cégekhez közelálló források megerősítették azt a feltételezést, miszerint az Xbox-okba szerelt alaplapok hibásak. A jelentést készítő Eric Ross és David Readerman azt állítja, hogy a hibás alaplap az Xbox eredetileg november 8-ra tervezett megjelenését valószínűleg nem befolyásolja majd, azonban a gyártási folyamatok bizonyos fázisait legalább egy pár héttel biztosan hátráltatni fogja. A Microsoft a jelentésre villámgyorsan, még a tegnapi nap folyamán reagált, és azt állította, hogy az Xbox alaplapjával semmi gond nincs, és a konzol az eredetileg tervezett időpontban debütál majd.

"Kijelenthető, hogy az Xbox-okba szánt Intel alaplapok teljesen hibamentesek. A dolgok pillanatnyilag úgy állnak, hogy az Xbox november 8-i debütálásával semmi probléma sem lesz" - áll a Microsoft által tegnap kiadott hivatalos közleményben.

Köztudott, hogy az Xbox játékkonzolokba szánt alaplapokat a világ legnagyobb chipgyártó cégénél, az Intelnél tervezték, azonban nem az Intel, hanem a Flextronics gyártósorain készülnek ezek a boardok. A Flextronics feladata ezenkívül az is, hogy a különböző beszállítóktól érkező alkatrészekből összeszerelje a boltok polcaira kerülő Xboxokat.

"Szerintem az Xbox-ba szerelendő hibás alaplapok miatt valószínűleg nem fog csúszni a november 8-i debütálás, azonban minden jel arra mutat, hogy a Microsoft az eredeti ütemterveihez képest jelenleg néhány héttel le van maradva. A PC-s hardverek piacán egyébként egyáltalán nem szokatlan, hogy egy hibás alkatrész miatt módosulnak az eredeti ütemtervek, és mint tudjuk, az Xbox lényegében egy leegyszerűsített, speciális felhasználásra fejlesztett PC" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a jelentést készítő Eric Ross.

Ross-ék tehát megbízható forrásokra hivatkozva váltig állítják, hogy az Xbox alaplapja hibás, amit a Microsoft határozottan tagad. Mit lehet erre mondani? Az igazság odaát van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #18
    Kosh: Az öt év szerintem nem állja meg konzolnál a helyét, főleg nem csúcs játékokkal. emlékezz a PSXre. Mikor kijött szép volt jó volt, de 1 év múlva a PC iszonyatosan fölé nőtt. És bár ezután is lehetett rá szép számmal találni játékot túlzás lenne azt állitani hogy azok már csúcsok voltak....
  • Nyiri #10
    Vazze!
    Miért kell egyáltalán konzol???
    Aki pc-s ne vegyen X-Box-t mert, "mint tudjuk, az Xbox lényegében egy leegyszerűsített, speciális felhasználásra fejlesztett PC" akkor meg minek???
  • CSOCSO #8
    még ezek a ferde szemüek is kiröhögik ezt a fekete szart!!!heheh szar alaplap!!bár a sony is szar volt!!ehhehehe kb 500 ezret vittek vissza mert lefagyot meg a gamez felülirta a DVD drivert a mem kártyán!
  • version #6
    amugy meg tok mindegy ugy is megbukik !!!!!!!!!



  • version #5
    csak tudnam mi koze van a microfosnak az xboxhoz
    a penzen kivul ??????????
  • Lacc #2
    Azért valszeg veszek XBoxot. De a PCt nem hagyom el, amíg létezik. Hát ez elég off volt. Csak ideírtam. Mind1.