JohnnyCage

Régi kód a CD másolásvédelmek feltörésére?

A Macrovision SafeAudio és Midbar Cactus Data Shield rendszerek a zenei CD-k illegális másolását lesznek hivatottak megakadályozni. Egy több, mint két éves program azonban a jelek szerint könnyedén átlép mindkét rendszeren.

Ráadásul ha lehet ilyen szoftvert írni, semmi nem akadályozza meg, hogy akár napok alatt ezernyi hasonló program öntse el a világot.

A német szoftverfejlesztő Elaborate Bytes CloneCD programja bitről bitre másolja le a CD lemezeket. Az eljáráshoz mindössze egy üres CD-R vagy CD-RW lemez szükséges, valamint egy olyan CD-író, amely ismeri a RAW módot. Ezt az üzemmódot márpedig szinte az összes piacon lévő CD-író ismeri.

A RAW mód lehetővé teszi, hogy a lemezt az írószoftver bináris adatsorozatként másolja le, ne mint fájlok halmazát. A CloneCD tökéletes másolatot készít a forrás CD-ről, beleértve minden zajt és módosítást, amit a Cactus Data Shield és a SafeAudio vitt bele. Mindez minden egyéb védelemre is igaz. Az EB weboldala szerint "A CloneCD nem hatástalanítja a konzol CD-k boot védelmét... a CloneCD nem módosítja az adatot semmilyen formában."

Mivel a CloneCD-vel lemásolt lemez szintén másolásvédett lesz, az újbóli másolást a SafeAudio és Cactus rendszerek megakadályozzák, kivéve természetesen, ha ismét a CloneCD-vel próbálják másolni. Mivel a készítők szétkürtölték, hogy a CloneCD felhasználóinak nincs joga olyan lemezeket másolni, amelynek többszörösítését a szerző nem engedélyezte, a szoftvercég felelőssége nehezen bizonyítható. Mindenesetre az Elaborate Bytes nem fog felkerülni a lemezkiadók népszerűségi toplistájára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #6
    jaja. még azt a marhanagy állati DVD régiókódot is fel lehet törni, nem is kell annyira érteni a géphez, csak a jó olvasó kell, vagy bika gép, meg 1 jó prgram. ha megvan a saját DVD dekódolód, akkor olyan formába teszed, amilyenbe akarod, aztán meg divix, oszt még 1 CDn is elfér::)