JohnnyCage

Az Elpida szerint a DDR 2002. elejére állva hagyja az RDRAM-ot

Az Elpida Memory Inc. elvárásai szerint a társaság DDR-SDRAM szállításai az év végére utólérik a Rambus DRAM memóriák eladott mennyiségét. A gyártó úgy véli, a DDR-SDRAM-ok piaca a jövő év elejére jelentősen túlszárnyalja az RDRAM-okét.

A japán gyártó számításai alapján a társaság Direct Rambus DRAM és DDR-SDRAM eladásai az idei év végére egyaránt mintegy 15%-át fogják kitenni a cég termelésének. Mike Despotes, az Elpida Memory USA elnöke egy EBN-nek adott interjú során elmondta, hogy az előzetes rendelések alapján a második félévben jelentős növekedés várható a DDR-SDRAM piacon.

Despotes a Platform 2001 konferencián adott interjújában elmondta, hogy 2002. első negyedévére a DDR-SDRAM memóriák eladásai jelentős mértékben meghaladhatják a Rambus DRAM-ok piacát, és a jövő év második felére esetleg még a hagyományos SDRAM szállításait is felülmúlhatják. Mivel az Elpida mind DDR, mind Rambus memóriákat gyárt, a társaság előjelzései realisztikusabbak lehetnek, mint az olyan cégeké, amelyek csak az egyik technológiára támaszkodnak - mondta Sherry Garber, a Semico Research piackutató cég elnökhelyettese.

Despotes szerint a DRAM piac 2001-ben a tavalyi év 29 milliárd dollárjának felére, 14-18 milliárd dollárra fog visszaesni, miközben a memóriák kapacitásának megszokott évi 80-85%-os növekedése 45%-ra fog csökkenni. A vezető úgy véli, ez a növekedés 2005-re éri el a 60-70%-ot. Arra a kérdésre, hogy az Elpida-t érintette-e a Rambus Inc. nemrégiben megvalósított licenszdíj fizetési engedménye, Despotes nem kívánt felelni. A DRAM gyártó amerikai leányvállalatának elnöke annyit azért elárult, hogy a társaság igen jó kapcsolatban áll a Rambus-szal.


Despotes elmondta, hogy az Elpida jó úton halad affelé, hogy az új, 300 mm-es alapanyagokkal dolgozó hiroshimai (Japán) DRAM gyár a terv szerinti időben elkészüljön. Az üzemben a jövő év elején indul be a próbagyártás, a tömegtermelés pedig 2002. közepén kezdődik, ha a társaság nem lassítja le a beruházás ütemét a gyengélkedő DRAM piac miatt. Az új gyárra azonban szükség lesz, amennyiben az Elpida komolyan gondolja azon tervét, hogy jelenlegi 10%-os piaci részesedését 2003-re megduplázza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!