Franczy

A legújabb mozifilmek is letölthetők a netről

[ZDNET] A legfrissebb jelentések szerint a mozikban jelenleg óriási népszerűségnek örvendő Lara Croft: Tomb Raider, Shrek és Pearl Harbor című alkotások is azon filmek közé tartoznak, melyeket manapság már szinte bárki ingyenesen elérhet az interneten keresztül, persze nem árt hozzátenni, hogy teljesen illegálisan.

A digitális szerzői jogokkal foglalkozó MediaForce cég hozta nyilvánosságra júniusi "toplistáját", melyen azok a filmek kaptak helyet, melyek június hó folyamán a legkedveltebb webről letöltött filmek közé tartoznak. A jelentés szerint a toplista első helyén - az eredeti angol címeket említve - a Snatch cím film áll, majd sorban következik a Pearl Harbor, a Traffic, a Tomb Raider, a Shrek, a The Matrix, a Gone in 60 Seconds, a Hannibal, a Gladiator, és végül az X-mennel zárul a lista.

A MediaForce által nyilvánosságra hozott toplista értelemszerűen elkeseríti a hollywoodi filmes cégeket, hiszen ezek a cégek sokkal jobban örülnének annak, ha a felhasználók nem a számítógépük segítségével néznék a filmekről készült illegális másolatokat, hanem inkább moziban, vagy DVD-n, esetleg VHS kazettán tekintenék meg azokat. Az Amerikai Mozgókép Alapítvány a közelmúltban egyébként bírósági pereket helyezett kilátásba azon website-ok üzemeltetői ellen, akik nem vetnek gátat a mozifilmek másolásának, sőt egy online hacker kiadványt már be is perelt az alapítvány, mondván, hogy a site-on olyan szoftvereket hoztak nyilvánosságra, melyek segítségével a DVD-n tárolt filmek könnyedén lemásolhatóak. Érthető, hogy a filmipar fel kíván lépni a számítógépes kalózok által másolt filmek ellen, azonban annyi bizonyos, hogy szinte teljesen reménytelen harcba szállnak akkor, amikor minden egyes kis érintett site-ot bírósági perekkel fenyegetnek meg.

"A cégünk által a napokban nyilvánosságra hozott toplista is azt bizonyítja, hogy az internet segítségével terjedő illegálisan lemásolt filmek óriási károkat okoznak a filmiparnak, hiszen gondoljunk csak bele, hogy a toplista első tíz helyezettje között három olyan film van, melyeket még csak a közelmúltban kezdtek el vetíteni a mozikban. Itt most nem arról van szó, hogy sokadrangú és érdektelen filmek terjednek az interneten, ami azt jelenti, hogy a filmipar komoly anyagi veszteségeket könyvelhet majd el" - nyilatkozta Aaron Fessler, a MediaForce cég vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adika1980 #59
    hol vannak a filmek
  • gigy #58
    hogyan lehet filmeket letölteni az internetről
  • nyalinger #57
    szopjátok le
  • Pheel #56
    www.filmek.letoltes.hu
  • nico #54
    Sziasztok,
    ki tudja hol lehet filmeket megtekinteni a NET-en?
  • G.I.Gig #51
    apollo.warez.hu ha még kell vki nek pár film!!!
  • Walentino #46
    Kivancsi vagyok, mikor akarja majd beepiteni ajogdijakat az interneteleres havidijaba:)))
  • G.I.Gig #35
    Big daddy töltsd le az angol Shreket és végig röhögöd az egészet!!!
  • KaanGr #34
    na mostan nem ertem, miert sirtok?

    En csak azt a filmet szoktam moziban megnézni, ami teccik - pld. TR. - a többit meg leszarom. Megaztan HBO is van a vilagon, es Dolbyval megnyomva ugyancsak elege elvezheto tudd lenni a cucc.

    Megaztán lehet DVD-t kölcsönözni is. És szerintem ez egyáltalán nem hasonlít az MP3-hoz, mivel naponta több zene születik, mint mozi azért.