Franczy

Apple Cube: élet a halál után?

[ZDNET] Az Apple Computer Power Mac G4 Cube számítógépei a haláluk után váltak igazán keresetté, ami azért érdekes, mert amíg gyártották ezeket a számítógépeket, addig nem volt túl nagy kereslet utánuk, ami egyébként nagy mértékben közrejátszott abban, hogy a Cube gyártását abbahagyják.

A húszcentiméteres oldalméretekkel rendelkező kockaformájú Apple számítógépből rövid életciklusa alatt mindig túlkínálat volt, ám miután az Apple Computer cég képviselői július 3-án bejelentették, hogy leállítják a Cube gyártását, a sokak által leginkább csak az érdekes jelzővel titulált számítógép szinte pillanatok alatt eltűnt a boltok polcairól. Az Apple a bejelentéssel egyidőben levette a Cube-ot az online árlistájáról, és a cég virginiai boltjában a bejelentést követően két nappal már egyetlen Cube sem volt raktáron. Az Egyesült Államok egyéb térségeiben található Apple kereskedők is hasonló jelenségről számoltak be, vagyis hogy a felhasználók a szomorú bejelentést követően szinte pillanatok alatt felvásárolták az utolsó Cube-okat.

Az Apple Cube számítógépek forgalmazását a disztribútorok egyébként már a bejelentést megelőzően másfél hónappal felfüggesztették, hiszen a cég ezen modellje rendkívül népszerűtlen volt a felhasználók körében, melynek következtében relatíve nagyon kevés Cube-ot adtak el világszerte. Jelenleg már csak nagyon kevés helyen lehet hozzájutni a Cube-hoz, a kaliforniai Glendaleben szerda reggel még volt pár darab belőle, és elképzelhető, hogy néhány kisebb kereskedőnél is megbújik még egy-két darab. Sok fanatikus rajongó azonnal az eBayhez fordult, hátha ott talál még Cube-ot, hiszen az eBay-en sokszor a hivatalosan már nem is gyártott hardverek is feltűnnek.

"Egyáltalán nem terveztem, hogy ilyen gyorsan Cube-ot fogok venni, azonban amikor hivatalosan is bejelentették, hogy felhagynak a Cube gyártásával és forgalmazásával, elhatároztam, hogy amíg még van rá némi esélyem, be kell szerezzek egy ilyen számítógépet" - mondta Derek Irwin, egy Naples-ban élő rendszeradminisztáror és programozó, akinek az eBay-en keresztül sikerült vásárolnia egyet az utolsó Cube-okból.

A Cube után jelenleg tapasztalható óriási érdeklődés erős kontrasztban van azzal, hogy a Cube tízhónapos életciklusa alatt szinte végig nagyon kedvezőtlen volt a fogadtatása. A Cube külalakja elég meglepő volt, és sokan túlzottnak találták a Cube-ért kért 1799 dolláros árat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci #10
    "Nem tudom mi van a cube-ban". Hát ezaz hogy a sok pécén szocializálódott emberke nem tud semmit más gépekről, azt hiszi hogy a nagy gigaherchuszár pécével aztán ott van a szeren, de ha valami komlyabb dologra kéne, akkor mindig nagy csődöt mond. Ezt a tényt figyelemen kívül hagyva persze nem a gagyi pécéket szidják, á nem mert miért is, hiszen sokan még normális felépítésű számítógépet sem láttak életükben inkább olyan gépeket szólnak le, amin valamit fejleszteni is merészeltek 20-30 év alatt, nem pedig csak a hígfos ezerszer való újraeladásából éltek meg, ami nekik olcsó, de a felhasználónak nagyon is sokba kerül. Akármennyi pécét is lehetne venni egy ilyen árából akkor sem mész vele semmire, mert bármire is akarnád használni arra már kevés, hibás, meg minden baja lesz, de ezt maguknak köszönhetjük, mert naivitásból megvettük ezeket a gagyrákságokat. Ha valaki annyira lenézi azt ami nem egy sz*r pécé hanem valami normális fejlesztés is az azér még gondolja végig talán ezt is. Persze tudom ez nem elég, mert ameddig az emberek a saját kárukból nem tanulnak addig mások tapasztalatát is legtöbbször semmibe veszik(én is így voltam ezzel). DE ezzel azokat is elzárják a jobb lehetőségektől akiknek már elegük van a használhatatlan kacatból!!!

    Most hiába telt el három év a legutóbbi hozzászólás óta, úgy KELLETT éreznem ezt SAJNOS most is időszerű ideírnom.
  • Laalee #5
    szerintem jo ötlet és kivitel volt csak a HW volt szar... meg az hogy 2 pct veszel az árán
  • Andor PaPa #4
    Total venti nélküli hütés rulez? Ja. Csak nálam a vízhűtés jön be ilyen alapon. Meg amúgy is: PC rulez.
  • matula #2
    "Ha jól tudom"
    ez most mit jelent?
    leszarozol mindent anélkül hogy életede egyet is láttál volna.........technikai probléma.....a bekapcsológomb........röhely
  • Lez #1
    A sok idióta. Attól, hogy leállítják a gyártását még ugyanolyan szar és drága maradt. Ha jól tudom egy csomó hardver probléma volt ezekkel a gépekkel. És a teljesítménye pedig igen gyenge az árhoz viszonyítva.