JohnnyCage

A DRAM termelés csökkentését tervezi a Hynix

[Reuters] A koreai központú Hynix Semiconductor, amely a világ harmadik legnagyobb DRAM gyártója, a memóriachipek termelési ütemének csökkentését vette fontolóra, miután az árak tovább estek a memóriapiacon.

"Jelenleg tanulmányozzuk egy esetleges ilyen lépés hatását számunkra" - mondta Kang In-young, a Hynix Semiconductor (korábban Hyundai) egyik szóvivőnője. "Semmit nem döntöttünk még el konkrétan, és egyelőre a termelés esetleges csökkentésének ideje és mértéke sem meghatározott."

A Hynix a világ harmadik legnagyobb DRAM gyártója, a Samsung Electronics és a Micron Technology után. A piacvezető, és egyben Hynix-rivális Samsung a napokban kijelentette, hogy nem csökkenti a DRAM chipek termelési ütemét, mindössze a 64 és 128 Mbites chipek egymáshoz viszonyított aránya változik meg. Elemzők szerint a legtöbb DRAM gyártónak előnyös lenne a termelés csökkentése, mivel az eladási árak már jóideje nem fedezik a gyártás költségeit. A 64 Mbites chipek, amelyek egy éve még 9 dollárba kerültek, jelenleg 1 dolláros áron is alig találnak vevőre. Egyes gyártók, mint például a Samsung, a szakemberek szerint azonban attól tart, ha csökkenti a termelést, veszít piaci részesedéséből.

A Gartner DataQuest piackutató cég előrejelzései szerint a 2001-es év lesz a legrosszabb a DRAM ipar számára, az idei DRAM eladások ugyanis 14 milliárd dolláros becsült értékükkel várhatóan 55,5%-kal maradnak alul a tavalyi 31,5 miliárd dollárhoz képest. A Toshiba, amely Japán legnagyobb DRAM gyártója, a múlt hónapban bejelentette, hogy bizonytalan időre 30%-kal csökkenti a DRAM termelést a társaság Yokkaichi-i gyárában. A társaság szintén 30%-kal csökkenti az iparágban tervezett beruházásait a jövő márciusig terjedő időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #4
    Azért mert egy szaros cég csökkent? És akkor mi van? Ott van a sok száz másik, probléma nincs. SDRAM meg van, méghozzá szinte ingyér.
  • Andor PaPa #2
    Annyira leszarom ezt, amíg SDRAM-mal nyomom az ipart, és amíg párezer forintért kapok 128 mega SD-t.