JohnnyCage

Októberben beindulhat a DoCoMo 3G hálózata

[Reuters] A japán NTT DoCoMo mobilkommunikációs szolgáltatónak a közelmúltban sikerült stabilizálnia a jelenleg próbaüzem alatt álló 3G mobilhálózatát, így a szolgáltatás októbertől 100%-osan működőképessé válik.


Az NTT DoCoMo hivatalos közleménye szerint a társaság szakembereinek sikerült kiküszöbölni azokat a technikai problémákat, amelyek a társaság új 3. generációs nagysebességű mobilhálózatát instabillá tették, így a szolgáltatás október 1-én beindulhat. A szolgáltatás a DoCoMo korábbi tervei szerint május elejétől indult volna be, de mivel a szakemberek kisebb problémákat fedeztek fel a rendszerekben, a társaság csak korlátozott számú felhasználónak tette hozzáférhetővé azt tesztelés céljából.

Shiro Tsuda, a DoCoMo hálózati rendszerének ügyvezető elnöke elmondta, hogy a a májustól szeptemberig tartó négy hónapos próbaidőszak megfelelő alkalom arra, hogy a társaság kiszűrje és kijavítsa az új hálózat, valamint a mobilkészülékek hardver- és szoftverhibáit. "A 3G-vel kapcsolatos problémáink igen komplexek, de semmi esetre sem megoldhatatlanok" - mondta Tsuda egy interjújában.

"Több időre volt szükségünk. A május 30-ai üzembe helyezés óta már több, mint egy hónap telt el, és a 3G rendszereink már kezdenek stabillá válni" - mondta Tsuda, aki a szolgáltatás elhalasztásáról szóló döntés egyik fő támogatója volt. A 3G teszüzemének felhasználói, 2000 magánszemély és 2500 vállalati felhasználó, többek között arra panaszkodtak, hogy a telefonok még egy napig sem bírták ki az akkumulátorok töltése nélkül, a készülékek számára még a kijelölt próbaövezetben sem volt megfelelő térerő, és beszélgetés közben gyakran megszakadt a vonal. "Számos technikai probléma hátráltatott bennünket, de az elmúlt hónapban ezek döntő többségét sikerült megoldani" - mondta Tsuda.

A 3G hálózatok, ha elkészülnek, a jelenlegi rendszereknél jóval nagyobb adatátviteli sebességet tesznek majd lehetővé, amely a mobil internetezés sebességének drasztikus javulása mellett olyan új szolgáltatások bevezetését fogja eredményezni, mint a videótelefonálás, vagy színes képek továbbítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacc #1
    A WAP-tól csak jobb.