Mikeyy

Nokia 9210 már kereskedelmi forgalomban

A Nokia egy Csehországi konferencián bejelentette, hogy már kereskedelmi forgalomban is kapható legújabb Communicator modellje, a 9210. A mobil készülék színes kijelzővel, nagysebességű interneteléréssel, e-mail és fax szolgáltatásokkal, és nagyszámú irodai alkalmazás támogatásával rendelkezik, így ez az első mobil multimédiás eszköz, amely a GSM 900/1800 hálózatokon kombinálja a különböző hang-szolgáltatásokat sok olyan szolgáltatással amelyek megkönnyítik a mindennapi információmenedzsmentet.

Olyan nyílt szabványok használatával, mint például a Symbian OS, a WWW, a WAP, a SyncML, ez a sokoldalú készülék könnyedén optimalizálható az egyéni igényekhez, a különböző információs szolgáltatásoktól kezdve a jó minőségű multimédiás játékokig. A Symbian OS PersonalJava és C++ támogatásának köszönhetően a külső fejlesztők is könnyedén tudnak alkalmazásokat és játékokat készíteni a 9210 Communicator számára.

A Nokia számos alkalmazásfejlesztővel működik közre annak érdekében, hogy a vásárlók a kiegészítő szoftverek segítségével sokoldalúbbá tehessék készülékeiket. A Nokia és az IBM Lotus Development nevű társasága az üzleti felhasználók számára készít üzenetküldési és együttműködési megoldásokat. A Lotus Mobile Notes lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mobil készüléken hozzáférjenek elektronikus levelezésükhöz, határidőnaplójukhoz, névjegyalbumukhoz, és más hasonló irodai alkalmazásokhoz.

A Citrix Systems is bejelentette, hogy a Citrix ICA (Independent Computing Architecture - független számítógépes architektúra) kliens is elérhető lesz a 9210 Communicator-on (BME-sek Neptunozhatnak rajta éjjel-nappal :) ). Ez a kliens nagy teljesítményű hozzáférést biztosít olyan Windows és Unix alkalmazásokhoz, amelyek Citrix MetaFrame szervereken futnak. A Citrix ICA használata azért előnyös a mobil felhasználók számára, mert az alkalmazások felülete a kis méretű képernyőkhöz igazítható, szövegbeviteli előrejelzéssel rendelkezik, és csak nagyon alacsony sávszélesség szükséges az optimális teljesítményéhez.

A fent bemutatottakon kívül még számos cég fejleszt alkalmazásokat és játékokat a Nokia új csúcsmodelljére. Mivel a készülék Csehországban már kapható, várhatóan hazánkban is hamarosan megjelenik, várható áráról azonban még nincs információnk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)