Mikeyy

Nokia 9290 Communicator

A Nokia bejelentette, hogy le akarja fektetni az amerikai mobil multimédia piacának alapjait a Nokia 9290 Communicator telefonnal, amely aktív mátrixos, élénk színű kijelzőt, és Symbian operációs rendszert tartalmaz.

A JavaOne konferencián tett bejelentés is mutatja, hogy a Nokia erősen támogatja a Java szabványt, és a Java fejlesztői közösséget, hiszen Amerikában megjelenteti a Nokia 9290 Communicator-t, ami már tartalmazza a PersonalJava-t, így lehetővé teszi külső szoftverfejlesztők által írt programok használatát. A Nokia 9210 Communicator európai és ázsiai bevezetését követően a Nokia bejelentette, hogy a fejlesztők a Java platform segítségével már világszerte készíthetnek alkalmazásokat a készülékre.

Az új mobiltelefon 2002 első felében kerül majd a boltok polcaira. "A Nokia 9290 Communicator is mutatja, hogy a Nokia folyamatosan egyedi, sok újdonságot felvonultató termékeket fejleszt, olyan nyílt szabványok használatával, mint például a Symbian operációs rendszer, a Java és a SyncML" - nyilatkozta Paul Chellgren a Nokia fejlesztéssel foglalkozó részlegének alelnöke. "A Nokia 9290 Communicator által nyújtott platform használatával számos üzleti és szórakoztató alkalmazást lehet készíteni, így a felhasználók személyes igényeiknek megfelelően alakíthatják ki Communicator készüléküket" - tette hozzá.

Az új készülék segítségével képeket vagy akár hang, illetve videóklippeket küldhetünk és fogadhatunk, és ez az első termék Amerikában, amely megteszi az első lépéseket a multimédiás üzenetküldés irányába. 2001 során a mobilfelhasználók várhatóan 200 milliárd SMS üzenetet fognak elküldeni, és erre a sikerre alapozva próbálja a multimédiás üzenetküldés gazdagabbá, és személyesebbé tenni az kommunikációnak ezt a formáját.

A Nokia 9290 Communicator teljes mértékben ellátja egy telefon, egy fax, egy elektronikus levelezőprogram illetve egy naptár funkcióit. A készülékkel az internet elérés WAP és HTML alapú - amely már támogatja a frame-eket) böngésző segítségével is biztosított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scooter #11
    Fejlett??? inkább gnóm csak azért van rajta a gombok alatt az a sok üres hely, hogy beleférjen a kalkulátor része. Ezért olyan szörnyű a kinézete.
  • Scooter #4
    Tipikus tégla a kezedben kinézetű, újgazdag, multimilliomos, villogni kivánó seggnyaló, fasszopó, buzi üzletgecik telefonja :-D
    Csak ilyen pozitív véleményim vannak :)
    Ja és igazatok van mióta játékoldal ez? már rég nem az. Mindenféle faszságokkal foglalkoznak csak a játékokkal nem!!!
  • M@uL #2
    Vajon hány amerikai érdekeltségű ember olvassa a supergamezt mobilhírek terén?