SG.hu

Arabok kezébe került a Yettel

Az Európai Bizottság jóváhagyta az amszterdami székhelyű PPF Telecom, azaz a Yettel anyacégének felvásárlását egy egyesült arab emírségekbeli cég által, bizonyos feltételek mellett - derül ki egy mai sajtóközleményből.

A Bizottság azt vizsgálta, hogy az Egyesült Arab Emírségek által az "e&"-nak nyújtott támogatások nem gyakoroltak-e negatív hatásokat a versenyre a felvásárlás során. A Bizottság megállapította, hogy az e& külföldi támogatásokat kapott „korlátlan állami garancia”, támogatások és kölcsönök formájában. Ezek azonban „nem voltak tényleges vagy potenciálisan negatív hatással a versenyre a felvásárlási folyamat során” - áll a sajtóközleményben. Az uniós végrehajtó szerint az Egyesült Arab Emírségekbeli vállalat volt az egyetlen ajánlattevő a PPF Telecom Group felvásárlására, és a felvásárlási ár a piaci értéket tükrözi.

A PPF Telecom Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Szerbiában és Szlovákiában tevékenykedik, és 10 millió ügyfelet szolgál ki. A csehországi tevékenységét a Bizottság szerint a tranzakcióból kizárták. A Bizottság megtiltja, hogy az e& vagy az e&-t irányító szuverén egyesült arab emírségekbeli vagyonalap, az Emirates Investment Authority (EIA) finanszírozza a PPF Telecom tevékenységét az egységes piacon.

A Bizottság előírja az e& számára, hogy tájékoztassa az uniós végrehajtó szervet a távközlési ágazatban a jövőbeni felvásárlásokról, még akkor is, ha azok nem felelnek meg az új külföldi támogatásokról szóló rendeletben előírt bejelentési követelményeknek. Továbbá, annak érdekében, hogy az e& ne részesülhessen további korlátlan állami támogatásban, a Bizottság követeli, hogy az e& alapszabálya „ne térjen el az Egyesült Arab Emírségek szokásos csődtörvényétől”.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!