SG.hu

Így fog kinézni az összecsukható Google telefon, a Pixel Fold

Egy hónap múlva fog debütálni, de már most szinte mindent tudunk róla.

Ahogy a régóta pletykált Google telefon egyre közelebb kerül a nagy, hivatalos leleplezéshez, lassan elkezdenek valódi anyagok is csepegni. Eddig csak néhány CAD-alapú renderelésen láthattuk a Pixel Foldot, és bár ezek megmutatták, hogyan fog esetleg kinézni a telefon, nem sok betekintést nyújtottak a készülék valódi kezelési élményébe. De most egy ismert kiszivárogtató, Kuba Wojciechowski megosztott egy videót, amely működés közben mutatja a keresőóriás telefonját. A Twitterre feltett anyagon mind a külső kijelző, mind a nagyobb belső képernyő látható. Feltűnő a vastag keret, ami messze elmarad a Galaxy Z Fold 4 kifinomult dizájnjától. A videóból nem sok derül ki a képernyő minőségéről, mert a tartalom szándékosan el van mosva.


A méret is pontosan ismert egy okostelefon-makettből. Ezek gyakoriak az iparágban, a külső tokok gyártói ezek alapján tudják elkészíteni a kínálatukat. Méreteik a tökéletes illeszkedés érdekében jellemzően milliméter alatti tűréshatárokkal ugyanazok, mint a végleges terméké. Ez alapján a Pixel Fold általános formavilágát tekintve közelebb áll az Oppo Find N2-hez, mint a Samsung Galaxy Z Fold 4-hez. A Samsung magas és keskeny képarányával ellentétben a Google ajánlata szélesebb külső képernyővel rendelkezik, ami inkább a hagyományos telefonoknak felel meg. Ráadásul a Pixel Fold úgy tűnik, hogy kinyitva hihetetlenül vékony lehet - csak remélni lehet, hogy ez nem befolyásolja súlyosan az akkumulátor élettartamát.


Ebben látható a Pixel Fold új hajtogatási mechanizmusa, ami minimalizálja a belső kijelző gyűrődését. A könnycsepp stílusú zsanér által szelídebb a hajtogatási szög, és ezzel a mechanizmussal a Pixel Fold képes lesz teljesen becsukódni anélkül, hogy rés maradna a két fél között, ellentétben a Galaxy Z Fold 4-gyel. A Samsungról is azt pletykálják, hogy hasonló zsanérkialakítást alkalmaz majd a Galaxy Z Fold 5 esetében, annak ellenére, hogy négy generáción keresztül használta az eddigi mechanizmust.


Más forrásokból már tudjuk az egyéb jellemzőket, mint az 5,8 collos kijelzőméret, illetve a 7,6 collos belső képernyő, mindkettő 120 Hz-es frissítési frekvenciával. A káva hatalmas lesz, aminek csak egy része indokolt a szelfikamera miatt. Egyebek felsorolásszerűen: 256 GB és 512 GB tárhely, 12 GB memória, Tensor G2 lapkakészlet, ujjlenyomat-érzékelő a kameragombon, és egy olyan akkumulátor, amely állítólag 24 órát bír ki egyetlen töltéssel - vagy 72 órát bekapcsolt extrém akkumulátorkímélő üzemmóddal. A telefon súlya 284 gramm lesz és a vizet is bírni fogja.

De az is kiderült, hogy a Google 1800 dollár körüli áron dobja piacra első összehajtható készülékét. Ha ez igaz, ez a legdrágább választássá tenné, beleértve a legjobb Samsung zászlóshajókat is. A Pixel Fold várhatóan a május 10-i Google I/O-n debütál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!