Mikeyy

Nokia az E3 kiállításon

A Los Angelesben megrendezett E3 (Electronic Entertainment Expo - elektronikus szórakoztatási kiállítás) rendezvény első napján a Nokia egy sor játékokkal kapcsolatos bejelentést tett.


A Nokia már második alkalommal vesz részt a világ legnagyobb, elektronikus játékokkal foglalkozó kiállításán, ez is mutatja érdekeltségét a játékpiacon. A társaság 9210 Communicator telefonjára több új, szórakoztató tartalmat nyújtó alkalmazást jelentett be, és számos szerződést különböző játékfejlesztő cégekkel. A Nokia standján rengeteg mobiltelefonos játék található, illetve megtekinthető a nemrég bejelentett Media Terminal, amelyet otthoni szórakoztatásra szánnak.

"Mi az emberek összekapcsolásával foglalkozunk, és a mobil játékok ennek természetes velejárói. Ezek a játékok teljesen új lehetőségeket nyújtanak a játékosok számára, hiszen ezekkel szinte bárhol és bárkivel játszhatnak. 1997 óta a játékok folyamatosan fontos szerepet játszanak új termékeink fejlesztése során" nyilatkozta Ilkka Raiskinen, a Nokia mobil alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének alelnöke.

A Nokia két új játékot mutatott be, amelyek a 9210 Communicator-ra készültek, és kifejezetten annak nagy felbontású kijelzőjére, és Symbian operációs rendszerére optimalizálták őket. Az első a Mobile Soccer focijáték, ezt a Kuju Entertainment fejleszti, és ez a második kiegészítő játék a legújabb Communicator-hoz. A második bejelentett játék egy golfjáték, és a Rage Software fejleszti. Mindkét játék 2001 második felében jelenik meg, és a Nokia 9210 Communicator tulajdonosai majd letölthetik őket a Club Nokia honlapról.


A társaság bejelentette az ostdev.net weboldal beindítását is, amely a Media Terminal-ra fejlesztők számára jelent majd sok segítséget, és különböző fejlesztési eszközök, forráskódok, dokumentációk, minta és tanító fájlok lesznek elérhetőek rajta. A Nokia Home Communications bejelentette egyezményét a Loki Software-el - többek között Windows operációs rendszerre készült játékok Linuxra történő konvertálásával foglalkozik - amely majd több Linuxos játékot is készít majd a Media Terminal-ra.

Végül a Nokia számos WAP-os játékot is bejelentett, amelyet olyan cégek fejlesztenek, mint a Supedo, a Kuju Entertainment vagy a Morpheme.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)