Csabi

Új Epson digitális kamera

Az Epson eddig a népszerű PhotoPC 3000Z nevű digitális fényképezőgépével volt jelen a piacon. Ennek a modellnek a teljesítményét több díjjal is jutalmazták. A cég szakemberei azonban úgy látták, hogy már ideje kifejleszteni a 3000Z utódját. Így készült el a PhotoPC 3100Z, amely várhatóan legalább olyan sikeres lesz, mint az elődje.

Az EPSON PhotoPC 3100Z egy 3,34 megapixeles CCD érzékelőt tartalmaz, amellyel 2048 x 1536 pixeles felbontású képeket lehet készíteni. Azonban a HyPict technológia segítségével a felbontás egészen 2544 x 1904 pixelig növelhető. Ennek köszönhetően a rögzítet képek rendkívül jó minőségűek, és professzionális célokra is felhasználhatók. Az új kamera 3-szoros optikai zoommal rendelkezik. Természetesen helyet kapott benne egy LCD kijelző is, amely segít a fényképek készítésében, és a már rögzített képek is megtekinthetők rajta. A kamera USB interfészen keresztül egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható a számítógéphez.

A PhotoPC 3100Z nemcsak állóképek rögzítésére alkalmas, hanem kisebb videok is készíthető vele. Igaz ezek hossza csak 35 másodperc lehet, és inkább csak különböző webes alkalmazásokhoz használhatók fel. A beépített mikrofon segítségével hangrögzítésre is van mód. A kamerában alapesetben egy 16 megabájtos CompactFlash memóriakártya kap helyet. Ez a cég szerint 199 darab, átlagos felbontású kép tárolására alkalmas. Viszont a memóriakapacitás akár 320 megabájtig is bővíthető.

Az EPSON PhotoPC 3100Z egyik legfontosabb jellemzője, hogy támogatja a PRINT Image Matching technológiát, amelynek lényege, hogy összehangolja a digitális kamerák és a nyomtatók eltérő színkezelési jellemzőit. Ennek köszönhetően a kamerával készített képeket nagyon élethűen lehet kinyomtatni. Az Epson a nyomtatáshoz elsősorban a Stylus Photo 785EPX printerét ajánlja, amely szintén kompatibilis az új technológiával.

Az Epson az új kamerája mellé egy gazdag szoftvercsomagot is ad, amelyben többek között megtalálhatók a Sierra Imaging Image Expert, az EPSON Photo File Converter és a Panorama Stitcher programok is. A PhotoPC 3100Z digitális kamera május végétől lesz elérhető, és körülbelül 800 dollárért (240 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TnS #1
    "...amellyel 2048 x 1536 pixeles felbontású képeket lehet készíteni. Azonban a HyPict technológia segítségével a felbontás egészen 2048 x 1536 pixelig növelhető."

    Hol itt a noveles ?
    A HyPict technologia nem lehet valami bonyolult. :-)