Franczy

Hibás Sony mobiltelefonok

[CNet] A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató cég, az NTT DoCoMo képviselői bejelentették, hogy felfüggesztették az egyik legújabb Sony mobiltelefon árusítását, mivel a Japánban egyre népszerűbb I-mode internet eléréssel is rendelkező mobiltelefon szoftverében hibát találtak.


Sony SO503i
Az NTT DoCoMo szóvivője elmondta, hogy a Sony SO503i típusú mobiltelefonból március 9-i piaci debütálása óta már több mint 420 ezer darabot adtak el, és az ügyfelek kérésére az összes eddig eladott, hibás szoftverrel rendelkező mobiltelefont kicserélik a cég kirendeltségeiben. A szóvivő azokra a kérdésekre, hogy ez a lépés vajon mennyibe kerül majd a cégnek, és hogy mikor indítják majd újra a javított szoftverrel ellátott Sony mobiltelefonok árusítását, nem kívánt válaszolni.

A DoCoMo cég szakértői szerint az említett típusú mobiltelefonokban használt szoftver hibája az, hogy amikor a felhasználók interneteznek a telefon segítségével és Java-s alkalmazásokat futtatnak, akkor a telefon bizonyos adatbázisai megsérülhetnek. A cég képviselői azonban hangsúlyozták, hogy ez a működésbeli probléma rendkívül ritkán fordulhat csak elő, és ha esetleg elő is fordul, utána a telefonnal ugyanúgy lehet telefonálni, elektronikus leveleket küldeni, vagy internetezni.

A Sony cég képviselői az üggyel kapcsolatosan bejelentették, hogy már dolgoznak a hibás szoftver javított verzióján, és amint elkészülnek azzal, újraindulhat a Sony SO503i típusú mobiltelefonok forgalmazása. A Sony számára ez a jelentős anyagi- és presztízsveszteséggel járó ügy éppen azután jött, miután a cég nemrégiben szövetségre lépett a különböző telekommunikációs eszközök gyártásával foglalkozó svéd Ericsson céggel, és miután a cég vezetői nemrégiben bejelentették, hogy a mobil piacra a közeljövőben fokozott hangsúlyt kívánnak fektetni.

A mostani Sony mobiltelefon-visszahívásos ügy a DoCoMo cég számára nem ismeretlen jelenség, hiszen idén februárban hasonló lépésre kényszerültek akkor, amikor a Matsushita Communication Industrial által hibásan legyártott 230 ezer darab mobiltelefon visszahívására kényszerültek, de ezt nem sokkal megelőzően is előfordult, hogy 103 ezer mobiltelefont kellett egy esetben visszahívniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WiZARD #7
    hát elég rendes dolog a sony felől hogy visszaveszi.. nokia és RXon már rég csődbement volna ha mind visszahívná.... pedig minden fasz nokiát isteníti amikor tiszta bug a 6150 óta minden telójuk....