Berta Sándor

Drágák a könnyen megjegyezhető telefonszámok

A vállalkozók és menedzserek számára egy könnyen megjegyezhető telefonszám aranyat ér.

Aki egy új céget alapít vagy szeretne könnyen elérhető lenni az ügyfeleinek, az akár kisebb vagyonokat is képes kifizetni olyan telefonszámokért, amelyek mindenki számára egyszerűen memorizálhatók. Azonban az ilyen telefonszámok nem hevernek csak úgy az utcán, némelyik mobilszolgáltató nem kevés pénzt kér el azokért. Ezért is van az, hogy néhány felhasználó felfedezte magának ezt a piacot és az eBay rendszerében komoly összegekért kínál ilyen úgynevezett VIP-telefonszámokat. Volt olyan, aki egy 5 nullát tartalmazó számért félmillió eurót, míg más a 7100100-as telefonszámért 360 000 eurót kért el. Ezek a pénzek elsősorban a németországi telefonszámokra vonatkoztak, az ausztriai telefonszámok sokkal olcsóbbak voltak.

A terület jogilag szürkezónának számít, mert a telefonszámokkal való nyílt kereskedelem ellenkezik a jelenlegi távközlési előírásokkal. Ráadásul, aki vagyonokat fizet egy ilyen telefonszámért, annak azzal is számolnia kell, hogy akár a teljes összeget elveszítheti és még a kért számot sem biztos, hogy megkapja vagy megtarthatja. Még a mobilszolgáltatók sem kereskedhetnek ugyanis a VIP-telefonszámokkal.

Az eBay felelőssége ugyanakkor kétséges, hiszen nem a platform értékesíti a telefonszámokat, csupán közvetítő szerepet tölt be a folyamatban. Miután pedig eddig jogi eljárások nem indultak a telefonszám-értékesítések ügyében és a fogyasztóvédelmi szervezetekhez sem érkeztek bejelentések, így az üzlet virágzik - különösen úgy, hogy bőven van kereslet a VIP-telefonszámokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!