Franczy

Mégiscsak lesz különálló Media Player 8?

[CNet] A redmondi szoftveróriás Microsoft cég különböző jogi lépéseket készül tenni azon website-ok ellen, melyek a közelmúltban letölthetővé tették a Microsoft nagy port kavart új digitális audiovideo lejátszó szoftverét, a Windows Media Player 8-at.

A Microsoft a hét elején több, az ügyben érintett internetes oldal üzemeltetőjéhez küldött figyelmeztető leveleket, mely levelekben felszólították az érintetteket, hogy haladéktalanul szedjék le a site-jaikról a Windows Media Player 8 béta és minden egyéb változatait.

"Azonnal felvettük a kapcsolatot az ügyben érintett website-ok üzemeltetőivel, és felkértük őket, hogy vegyék le a szoftvert az oldalaikról. Biztos vagyok benne, hogy megfogadják majd a tanácsainkat." - nyilatkozta Dave Fester, a Microsoft Digital Media általános menedzsere.

Fester a jelek szerint túl optimista volt az ügyet érintően, hiszen egyes internetes oldalakról még a mai napon is elérhető a Windows Media Player 8. Mindenesetre érdekes, hogy a szoftver egyáltalán milyen módon szivárgott ki a Microsofttól, hiszen az elmúlt héten nagy vihart kavart a szoftveróriás cég azon bejelentése, miszerint a Windows Media Player 8-as verziója kizárólag a Microsoft következő generációs operációs rendszerében, a Windows XP-ben lesz majd elérhető. A most kiszivárgott különálló béta verzió léte egyesek szerint azt jelentheti, hogy a Microsoft az újabb antitröszt perektől való félelmében a Media Playert a Windows XP-től függetlenül is elérhetővé kívánja majd tenni. Ez azonban ellentmondana a Microsoft képviselői által múlt héten tett nyilatkozatoknak, miszerint a Windows Media Player 8 olyan új szolgáltatásokkal rendelkezik, melyek csak a Windows XP operációs rendszer segítségével lesznek elérhetőek.

Jonathan Usher, a Microsoft termékmenedzsere szerint a Microsoft nem tervezi a Media Player különálló verziójának megjelentetését, a mostanában kiszivárgott verziót pedig minden bizonnyal a Windows XP egyik béta verziójából lopták ki egyesek.

A neten több helyen is fellelhető Windows Media Player 8 (build 4228) kicsomagolva 30 MB hosszú, és minden gond nélkül telepíthető Windows ME, illetve Windows 2000 operációs rendszerekre. A legutóbbi Windows XP-ben egyébként már egy jóval későbbi, 4348-as build számú Media Player kapott helyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #12
    és ha nincs neted akkor hova akar conectálni? tök hüjeség . ilyen szarul lett megirva és kész. Mellesleg én net alatt nemtok filmet nézni vele mert kifagy a 7es
  • corleone #10
    A 7-es nekem sem töltődik be azonnal, pedig 128MB ram-ot használok és 733 PIII-at.
    Az ideális kb. 1.4es PIV proci és 256MB ram lenne.
    A kezelőfelülete sem igazán tetszik.
    Milyen lehet a 8-as? Ideális 512MB ram-al és 2.5-ös PV procival?
  • KaanGr #6
    en meg nem nézzek filmet - a ASUS DVD-nél már meséltem miért - ezért marhára nem azt nézzem egy op.rendszernél, hogy mivel jácca le a filmet. És szerintem ez nem folyásolhat be, csak olyan embereket, akiknek tökmindegy mi van csak új legyen és menő. :) Azért WinAmp 2.7x forevere :) a 3-as az tok gaz.
  • Laalee #2
    a 7 es is ritkaszar milyen lehet ez?
  • KaanGr #1
    Hurrá :)