Mikeyy

Tökéletes pixelemberek

Még Gepetto is egy igazi kisfiút akart magának. Az animációs filmeknek is kezdetektől fogva az a célja, hogy a rajzfilmek mesebeli világa olyan valóságosnak tűnjön, amennyire csak lehet. Nyáron két olyan várva-várt filmet is bemutatnak, aminek készítése során az alkotók a szuperszámítógépek erejét használták arra, amire még Walt Disney sem volt képes: olyan karaktereket létrehozni, amelyeknek a haja teljesen igazinak tűnik.

Ezek közül először a Shrek kerül bemutatásra május 18-án, majd ezt követően július 13-án a Final Fantasy: The Spirits Within című filmet is láthatják azok az szerencsések, akik akkor majd az USA-ban járnak. Mindkét film évekig készült, és mindegyikükhöz több milliárd bájt kiszámolására volt szükség, de ezen kívül nem sok hasonlóságot mutatnak egymáshoz. A "Shrek" Fiona hercegnője egy régmúlt mesevilágban él, amit ogrék és tűzokádó sárkányok népesítenek be, A Final Fantasy női főszereplője, Dr. Aki Ross viszont egy sci-fi fantasy világban él, pontosabban a Földön, de 2065-ben, amikor már meteorok szétrombolták a Föld nagy részét.


Még a számítógépes animátorok sem gondolják úgy, hogy ezek a technológiák kiszorítják majd a hagyományos animációs filmeket, és főképp a hús-vér színészeket. "Nem igazán akarok egy karaktert teljesen életszerűvé tenni" - nyilatkozta Raman Hui a PDI-tól, aki felügyelő animátor volt a Shrek munkálatai során. "Mi értelme lenne? Akkor már egyszerűbb, ha lefilmezünk egy valós személyt, és az sokkal gyorsabb, sokkal olcsóbb, és nem kell három-négy évet várnod arra, hogy a film kész legyen."


Hui szerint az ő filmjük és a Final Fantasy egy jelentős lépés a filmtörténetben, hiszen ezekkel bemutatják, hogy számítógépek segítségével képesek fotorealisztikus világot létrehozni. Az új technológiák szimulálják az emberi érzelmeket a rendkívüli módon életszerű karakterek arcán, akik olyan helyekre tudnak menni, és olyan dolgokat tudnak csinálni, amire emberi színészek egyébként nem képesek, csak ugyanilyen bonyolult különleges számítógépes effektek segítségével. "Ha most meg kéne csinálnom a Szárnyas fejvadászt vagy a Csillagok háborúját, akkor ebben a formában készíteném el" - nyilatkozta Chris Lee, a Final Fantasy egyik producere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Arnie #26
    Rogue!

    ÉN sokat szoktam gondolkodni... Szvsz neked kéne kicsit benézned a dolgok mögé, bár ahogy fennkölt megjegyzésedből kitűnik, valószínűleg sosem fogod megérteni igazából miről szólnak itt a dolgok. A "művészet értékteremtésének egyik legfontosabb eszközéről..." biztos nem...

    A köv. cikkrészlet a gamekapocs oldalról van, és a Final Fantasy filmről szól:
    "A rövid előzetes videó láttán az egyik külföldi újság filmkritikusa (aki nem ismerte a film készítésének hátterét) megjegyezte, hogy milyen jól játszanak ezek a fiatal tehetséges színészek. Később mondták meg neki, hogy ezek nem színészek, hanem számítógéppel renderelt modellek..."
  • Arnie #23
    Nem kéne túlértékelni az emberi színészeket. Egy átlagos színész mimikai kelléktára nem lehet több 10 arckifejezésnél. Egy filmbeli jelenetet is úgy vesznek fel, hogy megmondják a színésznek pl.: "most nézz szomorúan balra, a narancssárga lámpába..." Nincsenek itt nagy mindentelsöprő érzelmek, csak filmes hatáskeltő eszközök, pl. jól eltalált aláfestő zene.
    Nem mondom, hogy az animáció mindig jó, mert könnyű rosszul csinálni, de ha megvannak a kellő eszközök, akkor tökmindegy, hogy anim, vagy élő.
    SzVSz.
  • xtaki #21
    ellentmondas amit gpondolsz Laalee mert az az animfigura sem magatol mozog es jatszik hanem egy muvesz[nem is csak egy figura hanem sokkal tobben] mozgatja. Szoval mindketto emberi minoseg!
  • Laalee #19
    "ő volt a dolby sorround" mert körbe körbe rohangalt a szobaban?:)

    amugy nem a fejlödes elenesseg a lenyeg hanem az hogy egy szienszi jatekot soha nemfog visszaadni egy szamitogepgrafika... megközeliteni lehet de ennel többet nem. es mellesleg sokkal jobak a regi kezzel rajzolt szep rajzfilmek mint az ilyen idiota pokemonok... mert ugye azok is szamitogep grafikak...
  • CSOCSO #11
    A spirits within kurva jo megvan a trailerje és kibaszott jo!!nagyon nagyon tetszik mindenkinek kötelező!!!ja és ezsméletlen a grafika!!!cool!!!ez a film kihagyhatatlan lesz!!!
  • M@uL #9
    Nemtudom, hogy én 3-4 év alatt egy kezet meg tudnék e rajzolni egyáltalán úgy hogy annak arányai megfeleljenek a valósnak. Na persze szerencsére nem én vagyok a szint!!
  • Andris #6
    Elég jók ,de messziről ordít, hogy animáció. Messze van még ez a fotorealisztikustól.