Franczy

ATI interjú

[Anandtech] A napokban Anand Lal Shimpinek sikerült egy rövid interjút készíteni Dave Ortonnal, az ATI cég elnök-vezérigazgatójával, így most röviden tekintsünk bele ebbe az interjúba!

- Ön szerint mi a PC-s 3D-s játékok jövője?
- Szerintem a számítógépes háromdimenziós grafikai megjelenítést érintően a közeljövőben számos változás fog majd végbemenni. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi minél magasabb frame rate-ért folyó harc abbamarad majd, és a jövőben sokkal inkább a minél jobb vizuális minőség és realizmus elérése lesz a cél. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a megfelelő frame rate nem lenne nagyon fontos tényező, azonban gondoljunk csak bele, hogy ha a moziban egy új film speciális effektjeit bámuljuk, akkor felmerül-e bennünk az a kérdés, hogy na ez a jelenet most vajon hány képkocka/másodperces sebességgel pörgött.

- Mi a helyzet az ATI cég MAXX termékcsaládjával?
- Jelenleg éppen azon tanakodunk, hogy mi legyen a MAXX technológia jövője. A RAGE FURY MAXX a maga idejében szerintem rendkívül jól sikerült terméknek számított, és azóta számos dolgot továbbfejlesztettünk már a MAXX technológián, azonban nagyon megfontolandó dolog, hogy kiadjunk-e egy ilyen elég drága, két Radeon chipre épülő 128 MB grafikus memóriával ellátott grafikuskártyát.

- Tervezi-e az ATI egy a GeForce2 Pro, illetve Ultra chipekhez hasonlóan gyárilag tuningolt termék piacra dobását?
- Erre csak annyit tudok mondani, hogy az ATI mindig is a legjobb ár/teljesítmény arányú termékekkel kívánja ellátni a számítógépes játékok kedvelőit.

- Lesz 64 MB memóriával ellátott ATI All-in-Wonder RADEON?
-Erről egyelőre nem szolgálhatok semmilyen információval.

- Mikor jelenik meg az ATI R200?
- Jelenlegi terveink szerint az idei év negyedik negyedévében jelenik majd meg az R200.

- Az R200-as chipből készül majd két-, illetve négychipes ATI monitorkártya?
-Egyelőre nagyon korai lenne egy még nem is létező chippel kapcsolatban jósolgatni.

- Sokan remélték, hogy az All-in-Wonder RADEON kártyák digitális tunerrel is rendelkeznek majd, de végül is hiába reménykedtek ebben. Az R200-as chipre épülő új ATI kártyákon lesz már digitális tuner is?
- A digitális televíziós adások vételére alkalmas technológiák jelenleg a kutatási és fejlesztési fázisban vannak az ATI-nál, ennél többet nem tudok mondani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #11
    Ok, tudjuk mi azt, hogy jó cuccos a Radeon, meg a Rage128 óta ott van a többi mellett.
    De, ha már bevállal egy interjút, akkor igazán mondhatna is VALAMIT! Mert ez SEMMI ugyebár. akkor inkább nem is adjon interjút.
  • Bith #7
    Nem gyenge PR manus :)))). Nem mondott abszolút semmit, de azt nagyon :))).
  • kowajano #6
    milyen böbeszédü volt a srác :)
  • Coine #5
    Hát ez jó szar interjúú volt...

  • TnS #3
    Ilyen hulye is csak egy elnok-vezerigazgato lehet, a mozi egy kicsit mas mint egy FPS, ahol a framerate igencsak szamit.