JohnnyCage

Zökkenőmentes lesz a P4 DDR-ra való átváltása

[Register] Az Intel elmondása szerint az alaplapgyártóknak és a PC forgalmazóknak nem fog problémát jelenteni a mostani Socket 423 Pentium 4 processzorokról a Socket 478-as változatokra való átállás.

A jelenleg kapható Pentium 4 processzorok a Socket 423 foglalatokba illeszkednek. Az Intel azonban úgy gondolja, hogy a kialakítás zsákutca, ezért hamarosan megjelennek az új Socket 478 foglalatba illeszkedő Pentium 4 változatok. Az Intel szerint az átállás nem fog semmilyen problémát okozni az alaplapgyártóknak, igérte meg a cég hétfőn.

A Socket 478-as Pentium 4 chipek a hírek szerint a következő negyedévre várhatóak. A Brookdale chipset, amely elsőként PC-133 SDRAM, majd később DDR-SDRAM támogatással fog rendelkezni. Szintén az új, 478 lábú Pentium 4 lesz használatos a SiS, az ACER Labs. Inc. (ALi) és a VIA Technologies második félévben megjelenő P4-alapú chipsetjeiben.
A jelenlegi 423-lábú Intel Pentium 4 processzorokhoz egyetlen chipset készült. Az i850 az Intel saját készítésű chipsete, és kizárólag Rambus DRAM memóriák használatát teszi lehetővé.

Az Intel Developer Forum Taipei konferencián Louis Burns, az Intel egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy a chipóriás minden erejével segíti az alaplap- és chipsetgyártókat azért, hogy az új Socket 478 Pentium 4-esek megjelenésére készen legyenek az azokhoz szükséges alaplapok.

Hogy az új chipek bevezetése pontosan mikorra várható, azt egyelőre nem lehet megmondani, mivel mindez függ a cég eladásaitól, amelyet az utóbbi idők árcsökkentései jelentősen összezavartak. A DigiTimes jelentése szerint az Asustek ügyvezető elnöke, Jonathan Tseng kétszerannyi P4 alaplap eladásáról számolt be április hónapra vonatkozólag, mint az azt megelőző hónapban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TnS #4
    Azt, hogy az intel folyton valtogatja a foglalatokat, hogy ezzel is tobb penzt tudjon kihuzni az emberekbol. Persze az amd is valtogatja, de legalabb (meg) nem olyan surun.
  • TnS #1
    "A jelenleg kapható Pentium 4 processzorok a Socket 423 foglalatokba illeszkednek. Az Intel azonban úgy gondolja, hogy a kialakítás zsákutca, ezért hamarosan megjelennek az új Socket 478 foglalatba illeszkedő Pentium 4 változatok."

    Hihetetlen ez az intel, ilyen szart, a p2 idejen is ezt csinalta. Nem mintha erdekelne a p4, de akkor is.