Spencer

Új, ABIT Siluro grafikus kártyák

[Electic] Az ABIT bemutatta a Siluro grafikus kártyákat tartalmazó termékcsaládjának legújabb modelljeit, amelyek az nVidia chipjeire épülnek.

A Siluro kártyák kifejlesztésénél az ABIT mindent elkövetett annak érdekében, hogy olyan termékeket alakítson ki, amelyeket kedvező áron tudnak majd megvásárolni a felhasználók. Természetesen emellett fontos szempont volt a minél nagyobb teljesítmény elérése is. A cég képviselője szerint a költséghatékony megoldásoknak köszönhetően az új kártyák népszerűek lesznek a vásárlók körében.

Az ABIT ma négy új grafikus kártyával bővítette kínálatát. Ezek a Siluro MX400, MX200, T400 és T200 nevet viselik. A közös bennük, hogy az nVidia MX szériás chipjeire épülnek. A maximálisan elérhető felbontás 2048 x 1536 pixeles. Mindegyik új eszköz AGP 4x interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. A Fast Write funkció lehetővé teszi a processzor és a grafikus chip közötti hatékony és közvetlen adatforgalmat. Ezzel a memóriabusz terheltsége jelentősen csökkenthető.



A Siluro MX400 számít a széria egyik csúcsmodelljének. A mag frekvenciája eléri a 200MHz-et. A kártyán összesen 64 MB SDRAM memória kapott helyet, amelyek 2.7 GB/másodperces sávszélességet támogatnak. A Siluro MX200-as modell már egy kisebb teljesítményű kártya. A mag frekvenciája 175 MHz-es, és csak 32 MB SDRAM memóriával rendelkezik. Ezek 1.3 GB/másodperces sávszélesség mellett használhatók.

A Siluro T400 és a T200 szintén az nVidia MX chipjeire épül. Az előbbiekben ismertetett kártyákhoz képest a legfontosabb különbség, hogy ezek a modellek TV kimenettel is rendelkeznek. Emellett támogatják a TwinView technológiát, amely több kijelző használatát teszi lehetővé. A DVC (Digital Vibrance Control) megoldás a színkezelést teszi sokkal hatékonyabbá. Ennek köszönhetően élethűbb és tisztább képek jeleníthetők meg. A DVC további előnye, hogy a felhasználó sokkal több színkezeléssel kapcsolatos paramétert állíthat be.

Az ABIT az új termékeihez számos szoftvert is ad. Ezek között van többek között a Win DVD 2000 is. A Siluro grafikus kártyák pontos árai egyelőre még nem ismertek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #4
    MX-es. Jellemző. Magyarul egy butított változat. Ebből már van sok, de az Abit mindig kiváló darabokat csinált. Mármint saját tapasztalat szerint. Szerintem az egész nem ér meg egy hírt sem. Annyi jelenik meg, hogy tök fölösleges ilyenről beszélni.
  • Laalee #2
    hurá...