JohnnyCage

Egyesíti mobiltelefon üzletágát a Sony és az Ericsson?

[IDG] A világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai cikkeket gyártó cégjeként számontartott Sony Corp., és a világ 3. legnagyobb mobiltelefon gyártója, az Ericsson a hírek szerint egyesíteni fogják mobiltelefon üzletágukat.

A két cég mobiltelefonokat gyártó részlegének egyesítéséről egyelőre még csak a tárgyalások folynak, jelentette be a Sony. "Mindkét társaság a potenciális összefogást szorgalmazza a mobiltelefon üzletágban, de egyelőre semmilyen konkrét döntés nem született" - áll a Sony Corp. hivatalos sajtóközleményében.
A Sony közleménye az NHK japán televíziócsatorna csütörtök reggeli hírműsorában elhangzottakra ad választ, amely szerint a két társaság egy brit központú, közös céget kíván létrehozni. A televíziócsatorna szerint a hírt a jövőhéten jelenti be a két cég. A létrehozandó új cég a hírek szerint a tervezéstől a forgalmazásig a mobiltelefonokkal kapcsolatos összes tevékenységet ellátja majd.

A Nihon Keizai Shimbun csütörtök esti kiadásában arról adott hírt, hogy a két cég közötti tárgyalások a végső fázisban vannak. Az új cég létrejöttekor mindkét társaság mobiltelefon részlege kiválna, és az új cégbe kerülne. Az Ericsson annak ellenére, hogy a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója, elégedetlen az üzletág eredményeivel, a mutatók ugyanis mélyen a veszteségek felé mutatnak. A cég korábban azt is bejelentette, hogy a készülékek gyártását át fogja adni külső, ázsiai cégeknek, mivel azok jóval olcsóbban elő tudják állítani azokat. A gyártás áthelyezése azonban mintegy 800 millió dollárba fog kerülni.

A Sony, akárcsak a többi japán mobiltelefon-gyártó, csalódott a gyenge eredmények miatt mind Európában, mind a többi GSM szabványt alkalmazó piacon. Azzal, hogy Japán a PDC szabványt választotta, az ottani gyártók, mint például a Sony jelentős hátrányba kerültek ezeken a piacokon. Ha a Sony-Ericsson szövetség létrejön, akkor sem az első ilyen egyezség lesz, mivel a Toshiba és a Siemens, valamint a Fujitsu és az Alcatel már korábban aláírtak hasonló megállapodásokat, igaz a 3G rendszerekkel kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)